Rolf Hensel
Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Arnhem wil beleggers weren: wie een huis koopt, moet er zelf gaan wonen

Wie in Arnhem volgend jaar een huis koopt, moet er ook zelf gaan wonen. Met de invoering van die regel wil de gemeente in een groot deel van de stad beleggers zien te weren. De nieuwe regels voor opkoopbescherming gaan gelden voor huizen met een woz-waarde tot 325.000 euro.

10 reacties

 • Karel Koning

  2 maanden geleden
  325k? Daar koopt men tegenwoordig niet veel meer voor. En dat betekend dat beleggers nog steeds oude kantoren kunnen opkopen en transformeren tot kamers met extreme huurprijzen. En wat als je ouders een huis kopen om je kind er in te laten wonen met studie genoten?
 • Ruud Berns

  2 maanden geleden
  T Leaners: U hebt vast een betere oplossing voor de woningnood. Toch?
 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  325.000…….wonen er mensen in een kippenhok ? Wat koop je tegenwoordig voor dat geld in Arnhem…hooguit iets in Malburgen met alle respect. Ok beetje overdreven wellicht maar vrij dicht bij de waarheid .
 • Ruben Driessen

  2 maanden geleden
  Nogal laat, beleggers hebben vorig jaar massaal mijn slag geslagen toen de overdrachtsbelasting nog 2% was. De koek is reeds verdeeld. Je zou beter verhuur inkomsten kunnen belasten, dan pakt de businesscase van een hoop beleggers anders uit.
 • Johan van Kuijk

  2 maanden geleden
  Tsja, maar een beetje gezinshuis, bestaand of nieuwbouw, koop je niet meer voor onder de E 325 k, dus is deze regel volstrekt ontoereikend.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.