Wethouder Jan van Dellen (VVD) tijdens het debat over het discriminatierapport.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan van Dellen (VVD) tijdens het debat over het discriminatierapport. © Gerard Burgers

Arnhem wil een kleurrijker ambtenarenbestand: ‘Maar voor een witte kaaskop als Jan van Dellen blijft plek’

ARNHEM - Een politieke rel rond een achtergehouden rapport over discriminatie bij de gemeente Arnhem bracht wethouder Jan van Dellen in politieke problemen. Hij en zijn collega’s beloofden beterschap en komen nu met een plan om er in vijf jaar voor te zorgen dat het personeelsbestand veel diverser wordt.  

7 reacties

 • Karel Koning

  4 weken geleden
  College en raad is steeds minder toegankelijker geworden. Met gesloten deuren zeggen ze steeds "Samen met de Stad" maar lijkt meer op "Zonder de Stad". Ook ambtenaren zijn minder bereikbaar door Van Wijken Weten. Arnhem lijkt een vesting als het gaat om betrokkenheid, divers, toegankelijkheid en vooral transparatie.
 • Albert van der Broek

  1 maand geleden
  Identiteitspolitiek is belachelijk en discriminerend. Draagvlak bij de bevolking: barstens weinig. Dus ook nog ondemocratisch ook. Stop toch met die veramerikanisering van de samenleving. Je creëert juist een probleem.
 • Robert Elfferich

  1 maand geleden
  Wie is "Arnhem"? Kijk inderdaad naar capaciteit en niet naar kleur of afkomst etc.
 • Anton Jansen

  1 maand geleden
  En weer een voorbeeld van de idiote woke cultuur die tegenwoordig door de wereld gaat. Uiteindelijk ligt het altijd aan de blanke man en nooit aan iemand anders als het ergens fout gaat. De maatschappij is stuk. Ik laat het allemaal maar aan me voorbij gaan. Het boeit me niet zo. Zorg dat ik er zelf geen last van krijg.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  De juiste man/vrouw op de juiste plaats, dat moet Kleur, geslacht en afkomst, niet belangrijk Als er twee kandidaten zijn, dan niet kiezen op grond van afkomst of geslacht om vooral politiek correct te zijn Er wonen nu eenmaal meer kaaskoppen met opleiding hier dan andersom En vrouwen werken meestal niet voltijds Gewoon een feit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak
  Play

  De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak

 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Arnhem e.o.