De winst van Duncan Laurence zaterdagavond.
Volledig scherm
De winst van Duncan Laurence zaterdagavond. © ANP

Arnhem wil gaststad zijn voor Songfestival in 2020

ARNHEM - De gemeente Arnhem ziet het zitten om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar de stad te halen. Door de overweldigende winst van Duncan Laurence zaterdagavond is Nederland volgend jaar het gastland waar het grootse liedjesspektakel wordt gehouden. 

88 reacties

 • wolfman

  4 jaar geleden
  NPO/Avro/tros (of wie dan ook voor het zeggen heeft over het ESF) moet maar heel gauw 1 stad aanwijzen. Nu gaan hele volksstammen uit de meest nietszeggende stadjes in alle uithoeken van Nederland een hele hoop uren verbranden met plannen, brainstormen, co-creëren, bid-books, overleggen, lobbyen etc etc.... IJdele hoop, pure verkwisting. Ga je stad eens fatsoenlijk besturen, besteedt daar maar eens tijd en geld aan!
 • Waterrat

  4 jaar geleden
  Waarom in Amsterdam? In 1976 en 1980 was het in Den Haag...
 • Waterrat

  4 jaar geleden
  Gelderlander, doe uw journalistiek werk goed! De laatste keer dat het songfestival in NL was was op 19 april 1980 in Den Haag. Reden: In 1978 won Israël (Yitzak Cohen & the Alfa Beta met A ba ni bi), in 1979 werd het dus daar gehouden en wat gebeurt er? Israël wint weer. (Milk and Honey met Halelujah) Israël vroeg meteen na afloop of een ander land het in 1980 wilde doen omdat Israël niet nogmaals zo'n duur feestje wilde bouwen (mede ook door de beveiliging daar). Omdat na een poos nog niemand had besloten om het te organiseren nam de NOS het op zich. 
 • Stranger

  4 jaar geleden
  Weeze is op een uur rijden van Arnhem, Eindhoven + 15 minuten
 • Roy

  4 jaar geleden
  Goed om te lezen dat er weer veel gezeken wordt. Wat een triest volk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem