Volledig scherm
De winst van Duncan Laurence zaterdagavond. © ANP

Arnhem wil gaststad zijn voor Songfestival in 2020

ARNHEM - De gemeente Arnhem ziet het zitten om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar de stad te halen. Door de overweldigende winst van Duncan Laurence zaterdagavond is Nederland volgend jaar het gastland waar het grootse liedjesspektakel wordt gehouden. 

Wethouder economische zaken en citymarketing Jan van Dellen laat via een persbericht van de gemeente weten dat Arnhem daar ‘heel enthousiast van wordt’. ,,We moeten wel serieus onderzoeken of het haalbaar is op het gebied van investeringen, faciliteiten en logistiek. We zullen dat ook zeker samen met de regio moeten oppakken.”

GelreDome is beschikbaar

Meest logische plek zou GelreDome zijn. Het stadion heeft eerder al laten weten het evenement te kunnen ontvangen. Het is volgens de gemeente één van de weinige plekken die beschikbaar is in de periode dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar plaatsvindt. 

Ook kan daar genoeg publiek in en is het al ingericht op grote evenementen. ‘Arnhem is goed bereikbaar, zowel vanuit Duitsland als vanuit Amsterdam', schrijft de gemeente. 

Ook het regionale bureau voor toerisme, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, ziet de komst van het Songfestival naar Arnhem zitten. ,,Heel goed als Arnhem zich kandidaat stelt. Het past ook mooi in de lijn om Amsterdam in het buitenland minder te profileren en andere regio’s juist meer”, zegt woordvoerder Herre Dijkema.  

Met het Gelredome als perfecte plek voor het Eurovisie Songfestival is het ook een prachtige kans de stad en de regio bij buitenlandse bezoekers en kijkers op de kaart te zetten, vervolgt hij. ,,We kunnen de bezoekers bovendien meteen laten zien wat de stad en de regio nog meer te bieden hebben.”

Quote

Heel goed als Arnhem zich kandidaat stelt. Het past ook mooi in de lijn om Amsterdam in het buitenland minder te profileren en andere regio’s juist meer

Herre Dijkema, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Delegaties van 42 landen

Het organiseren van het Songfestival vergt een enorme operatie. Delegaties van 42 landen en 2.000 journalisten moeten ontvangen kunnen worden, net als duizenden bezoekers. Ook brengt het veel kosten met zich mee, voor bijvoorbeeld de beveiliging. Het is voor het eerst in 44 jaar dat het Songfestival weer naar Nederland komt, door de winst van Duncan Laurence.  

Lees alles over het Eurovisie Songfestival en de winst van Duncan Laurence in ons dossier

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.