Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. Geitenkampers demonstreren tegen de komst van zorgmijders naar de Paasbergflat. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem wil grip op beschermd wonen in wijken

ARNHEM - Zorgaanbieders die in Arnhem een nieuwe locatie voor beschermd wonen willen beginnen, moeten zich voortaan wellicht melden. Mogelijk mogen ze ook pas starten als ze formeel toestemming van de lokale overheid hebben.

Op deze en andere maatregelen zinspeelt het gemeentebestuur om meer grip te krijgen op de spreiding van beschermde woonvormen in de stad. De verdeling over de wijken is een politieke kwestie geworden, die woensdagavond aanleiding is voor een rondetafelgesprek tussen gemeenteraad en vertegenwoordigers van instellingen.

De afgelopen jaren is in verschillende wijken onrust ontstaan over de komst van een zorgvoorziening of een beschermde woonvorm voor jongeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Johan de Wittlaan, waar omwonenden klaagden over overlast van een vestiging van stichting OnderDak.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.