De wethouders Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA) tijdens het debat over het discriminatierapport.
Volledig scherm
PREMIUM
De wethouders Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA) tijdens het debat over het discriminatierapport. © Gerard Burgers

Arnhem wil meer personeel met niet-westerse achtergrond: binnen vijf jaar grote veranderingen

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil het personeelsbestand in hoog tempo diverser maken. Binnen vijf jaar moet dat een afspiegeling van de beroepsbevolking in de stad zijn. Dat is nu nog lang niet zo. 

16 reacties

 • Ruud Bekkers

  1 maand geleden
  Arnhem, dat zijn we samen. Samen sterk. Arnhem loopt niet voorop in de strijd tegen discriminatie bij selectie en promotie van personeel. In onze democratie kiezen we wel rechtstreeks de raad als als controlerend orgaan. Maar onze lokale bestuurders kunnen we niet zelf kiezen als controlerend orgaan. Maar onze lokale bestuurders kunnen we niet zelf kiezen. Het geeft gemengde signalen over het college van B&W
 • Eric Kooijman

  1 maand geleden
  Je moet gewoon de beste personen voor de job hebben.punt.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Ik vind het prima, maar dan moeten ze ook de afdelingshoofden en het college van B&W gaan vervangen door mensen met niet westerse achtergrond. De burgemeester is dit al, dus nu nog de wethouders en afdelingshoofden.
 • Joop Rutten

  1 maand geleden
  Wat een ziek land zijn we toch aan het worden. De witte man moet boeten. Word nog erger met D66 aan de macht, let maar op.
 • Dirk de Vries

  1 maand geleden
  De Gelderlander 22-08-2018 nav een proef van de gemeente Arnhem : Stukje uit het artikel :"Maar het is volgens hem beslist niet de bedoeling dat de weegschaal naar de andere kant doorslaat. ,,We gaan niet positief discrimineren. Daarnaast heeft de proef volgens het stadsbestuur geen aantoonbare meerwaarde opgeleverd. Uit de pilot blijkt dat relatief weinig mensen met een migratieachtergrond reageerden op een externe vacature bij de gemeente".

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig
  Play

  Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig

 2. Relschoppers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg
  Play

  Relschop­pers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg

Arnhem e.o.