Volledig scherm
Het stadhuis van Arnhem. © Lex Van Lieshout

Arnhem wil sociale en ervaren bestuurder als burgemeester

ARNHEM - Iemand met ervaring in het openbaar bestuur. Een 'sociaal bewogen' bruggenbouwer die boven de partijen staat en de contacten met de Arnhemmers versterkt. Dat verwacht Arnhem van de nieuwe burgemeester.

Het is een korte samenvatting van de voorlopige profielschets van de man/vrouw die Herman Kaiser moet gaan opvolgen als burgemeester van Arnhem. 

Die werd donderdagmiddag bekendgemaakt, enkele uren voor Kaiser officieel afscheid neemt. Zijn lichamelijke gezondheid noopt hem zijn werkzaamheden neer te leggen. Tot er een definitieve opvolger is benoemd, wordt Kaiser waargenomen door Boele Staal.

Verwachtingen

Op vier punten worden specifieke verwachtingen uitgesproken. De nieuwe burgemeester 'weet wat er leeft in de stad', 'bestuurt de stad alert en consistent', 'is koersbepalend als portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid' en 'toont initiatief en is een ware ambassadeur van de stad'. 

Enquête

De voorlopige profielschets is samengesteld aan de hand van een enquête die door 2.501 Arnhemmers is ingevuld en na gesprekken met politici en personen in de stad die vaak met de burgemeester te maken hebben. De gemeenteraad stelt de schets definitief vast in een ingelaste vergadering op 13 april.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.