Volledig scherm
De tippelzone bij de Westevoortsedijk (Oude Veerweg) in Arnhem. © De Gelderlander

Arnhem wil tippelzone vanaf 1 januari sluiten

ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem heeft maandag besloten de tippelzone per 1 januari 2018 te sluiten.

Het besluit is ingegeven door de daling van het aantal straatprostituees dat nog werkzaam is op de tippelzone. Begin dit jaar waren dat er nog maar negen. Dat aantal staat in schril contrast met het jaar 2003. Toen waren nog 45 vrouwen actief.

Dit principebesluit van het College van burgmeester en werhouders wordt verder uitgewerkt. Na de zomer neemt het stadsbestuur een definitief besluit dat ter instemming wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. 

LEES OOK: Prostituee over sluiting Arnhemse tippelzone: Ik schrik me kapot

Ontmoediging

De gemeente Arnhem heeft al jaren een ontmoedigingsbeleid met betrekking tot de tippelzone. Enerzijds worden vanaf 2012 geen nieuwe vergunningen meer afgegeven aan vrouwen die op de tippelzone willen werken. Anderzijds wordt met tal van hulpprogramma's heel actief geprobeerd om vrouwen uit de straatprostitutie te halen.

De gemeente Arnhem laat weten dat de 230.000 euro die jaarlijks aan de tippelzone wordt gespendeerd, ook in de toekomst wordt uitgegeven aan de vrouwen die nu nog met betaalde seks op de zone in hun levensonderhoud voorzien. De vrouwen kunnen rekenen op maximale hulp, zorg en begeleiding opdat ook zij op den duur de straatprostitutie kunnen verlaten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.