Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Arnhem wil Vitesse buiten laten spelen tijdens Songfestival

ARNHEM - Om volgend jaar het Eurovisie Songfestival in stadion GelreDome te kunnen houden, wil de gemeente Arnhem voetbalclub Vitesse zijn wedstrijden buiten het stadion af laten werken.

Dat blijkt uit een voorstel dat het college van burgemeester en wethouders doet aan de gemeenteraad van Arnhem. Die vergadert woensdag over het binnen halen van de organisatie van het internationale liedjesevenement.

Grootste uitdaging

De beschikbaarheid van het stadion is op dit moment de grootste uitdaging. Dat moet acht weken vrij kunnen worden gemaakt voor het songfestival en dat botst met de wedstrijden van Vitesse in de eredivisie.

Op dit moment wordt volgens burgemeester en wethouders onderzocht of het speelveld naar buiten kan worden geschoven en van een tijdelijke tribune kan worden voorzien, zodat Vitesse thuis kan spelen terwijl de opbouw en repetities voor het festival doorgaan.

Arnhem is nog steeds van plan om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren, maar wethouder Jan van Dellen laat weten dat het geen onverantwoorde financiële risico’s wil nemen om het evenement binnen te halen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.