Volledig scherm
PREMIUM

Arnhem wordt gasloos. Wat nu ?

ARNHEM - Heel Arnhem moet uiterlijk in 2050 koken en stoken zonder gas. Wijk voor wijk moeten 68.000 huizen in de stad en ook nog 14.500 bedrijven en instellingen worden aangepakt. Wat betekent dat voor Arnhemmers?

18 reacties

 • Theo42

  1 jaar geleden
  Er zijn 27 miljoen Russen gestorven om Duitsland te verslaan en daardoor hebben wij onze vrijheid herkregen. Ik zie het probleem met de Russen niet, dat is duidelijk politiek gekleurd.
 • Adrie

  2 jaar geleden
  De vuilverbrandingsinstallatie in Duiven levert geen 'restwarmte'. Dat is misleidend. Die ovens kunnen alleen voldoende warmte voor het warmtenet genereren mbv vuil afkomstig van elders. waaronder (zelfs) vanuit Engeland. Al dat vuil wordt niet per trein of schip aangevoerd, NEE, dat gaat allemaal met vrachtauto's over de drukke  A12 en A15. En al die vieze diesels stoten heel veel CO2 uit.Hou de gasleidingen in stand! Daarmee kan een gas op basis van waterstof aan de woningen worden geleverd. Slechts de branders van de cv-ketel moeten dan worden aangepast. 
 • DJK

  2 jaar geleden
  Als alleen al 68.000 Arnhemse woningen een investering van tussen de 1.5 en 3 miljard vergt, wat kost het dan wel niet landelijk? De berekening van Thierry lijkt dan toch te kloppen. Wie gaat dat allemaal betalen? De pensioenfondsen?
 • T72

  2 jaar geleden
  Blijft toch een bijzonder fenomeen. De wetenschappers spreken van een klimaatprobleem, een enkele populistische politieke partij ontkend zonder wetenschappelijk onderbouwing dit probleem, en een hele meute goedgelovigen volgen met dezelfde retoriek. We pompen Groningen leeg, heffen deze provincie maar op, er kan toch niet meer gewoond worden. Vervolgens maken we ons geheel afhankelijk van het zeer betrouwbare buitenland. Naïef, maar ja.Nee, ik ben zeker niet links, ik heb een realistisch toekomstbeeld en leef niet met de waan van de dag! 
 • W. Peters

  2 jaar geleden
  Ik wil niet meebetalen aan de klimaatwaanzin die niets oplevert.
 1. Hoe Merhawi (18) maanden op straat moest doorbrengen: ‘Steeds meer Eritrese jongeren zitten in dit schuitje’
  PREMIUM
  8

  Hoe Merhawi (18) maanden op straat moest doorbren­gen: ‘Steeds meer Eritrese jongeren zitten in dit schuitje’

  ARNHEM/ UTRECHT – Veel spullen had hij niet. Wat kleren, zijn laatste geld en zijn mobiele telefoon. Hij pakte ze op en keek achterom, een plan had hij niet. Maar blijven was geen optie. Nog voor zijn 18de verjaardag vertrok Merhawi (‘liever geen achternaam’) vorig jaar maart uit het asielzoekerscentrum in Arnhem. Hij liep het gebouw uit en de poort door, zo onopvallend mogelijk. Het waren zijn eerste stappen in de illegaliteit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Arnhem e.o.