8 juli 2020: jongeren worden door de politie in bedwang gehouden na een mogelijke schietpartij in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
8 juli 2020: jongeren worden door de politie in bedwang gehouden na een mogelijke schietpartij in Arnhem. © Dylan Jünemann/Persbureau Heitink

Arnhem worstelt met jongeren in de criminaliteit: ‘Drugsmisdaad lijkt in Nederland lonend te zijn’

Minder school en werk. Jongeren komen tijdens deze coronacrisis steeds makkelijker in aanraking met drugscriminaliteit, zo blijkt uit gezamenlijk onderzoek van criminologen in Amsterdam en Arnhem.

16 reacties

 • Sjakie

  2 jaar geleden
  Als de bovenwereld nu pas doorheeft dat de onderwereld lonender is, dan zijn ze wel laat wakker met hun zogenaamde gedoogbeleid e.d.:-((
 • Opa

  2 jaar geleden
  Misdaad lijkt lonend te zijn...tadaaa meteen reden genoeg om het te proberen. Samen met het softe beleid gegarandeerd succes.
 • W. Peters

  2 jaar geleden
  Geef politie bevoegdheden en mogelijkheden om hard op te treden om het gajes te kunnen pakken en het OM om altijd te vervolgen en hoge straffen te eisen. Stop met het benoemen van softe D66-, PvdA- en GL-rechters. Verander wetgeving zodanig dat altijd flinke gevangenisstraffen moeten worden opgelegd i.p.v. schoffeltaakjes in het park. Kortom neem het gajes echt te grazen en pamper ze niet!
 • Max

  2 jaar geleden
  ‘Drugsmisdaad lijkt in Nederland lonend te zijn’...joh?!....
 • RvzR

  2 jaar geleden
  Het wordt langzaam een grote puinhoop en niet alleen hier in Nederland. Kijk eens wat er in Frankrijk loos is. Wanneer we niet snel harde maatregelen treffen is het te laat. De laatste kans is er volgend jaar maart. Denk goed na over wie ons al jaren waarschuwt en telkens gelijk krijgt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem