Volledig scherm
Duncan Laurence, die namens Nederland het Songfestival won. © ANP

Arnhem ziet uit naar locatiebezoek Eurovisie Songfestival

ARNHEM - Arnhem hoopt halverwege juli bezoek te krijgen van de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Als dat er inderdaad van komt, hoort de stad bij de serieuze kanshebbers om volgend jaar het zangevenement onderdak te bieden. 

Wethouder Jan van Dellen voert al overleg met verschillende partijen over de inhoud van het bidbook dat de stad ter ondersteuning van haar kandidatuur moet aanleveren bij het samenwerkingsverband van NPO, AVROTROS, NOS en de European Broadcast Union.   

Deadline 3 juli

Volledig scherm
Jan van Dellen © Rolf Hensel

De deadline voor dat bidbook is  voorlopig bepaald op 3 juli. Pas medio juni  weet Van Dellen wat er in moet staan.

Dan namelijk ontvangen alle steden die zich als kandidaat hebben gemeld een opsomming van de criteria waaraan ze moeten voldoen om het evenement volgend jaar binnen te halen.

,,We zijn al wel bezig om wat zaken op een rijtje te zetten”, zegt Van Dellen. ,,Daarbij maken  we onder meer gebruik van wat we in het kader van de organisatie van het WK volleybal voor vrouwen in 2022 in GelreDome al  hebben beschreven.” 

Locatiebezoek kanshebbers

Van Dellen heeft van de NPO gehoord dat ergens in juli de locaties worden bezocht die door de organiserende omroepen als kanshebber worden beschouwd.

Als de visite ook langs Arnhem komt, weet de wethouder dat hij dicht bij zijn doel is. ,,Eind juli  of begin augustus moet dan de definitieve keuze volgen.” 

De Arnhemse wethouder trekt bij de kandidatuur van Arnhem als songfestival op met verschillende partijen in de regio, waaronder de directie van stadion GelreDome in Arnhem, Citymarketing en toeristisch bureau Toerisme Veluwe Arnhem.

 Ook met gemeenten in de regio is contact. ,,Ik heb deze week nog met burgemeester Bruls van Nijmegen gesproken. Iedereen is er van doordrongen dat we een unieke kans kunnen verzilveren.” 

Behalve Arnhem hengelen meer steden naar het Eurovisie Songfestival, waaronder Rotterdam,  Den Haag en Maastricht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.