Volledig scherm
Oud-schaatster Annamarie Thomas gaf in maart een workshop inline skaten bij de introductie van het bomvolle sportjaar dat Arnhem als European City of Sports dit jaar beleeft. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem zoekt nieuwe burgemeester, voor sport

ARNHEM - Arnhem is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Niet als opvolger van de nog geen jaar actieve Ahmed Marcouch, maar om de sportburgemeester van de stad te worden. 

Omdat Arnhem dit jaar is uitgeroepen tot European City of Sport, wil de stad de allereerste sportburgemeester van Nederland aanstellen. Zo wil het de titel bekronen en het belang van sport  onderstrepen. 

Boegbeeld

De sportburgemeester is belangenbehartiger en boegbeeld voor sport in de gemeente. Hij/zij verzamelt en bedenkt verbeterpunten voor sport in Arnhem en is de spreekbuis voor alle sporters in Arnhem. 

De sportburgemeester is ook aanwezig bij grote sportevenementen in Arnhem, zoals de wereldkampioenschappen inline skate en zitvolleybal in juli. 

Aanmelden

Wie zich wil kandideren voor de functie van sportburgemeester kan zich tot en met 31 mei aanmelden.  

De European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) kent jaarlijks de titel European City of Sports toe. De erkenning is dit jaar naar de Gelderse hoofdstad gegaan, omdat die zich door middel van sport en bewegen inzet voor een gezonde stad. Ook de (top)sportfaciliteiten, programma’s, activiteiten en het sportbeleid worden geroemd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.