Ziekenhuis Rijnstate.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuis Rijnstate. © Eigen foto

Arnhemmer (79) werd te snel ontslagen uit het ziekenhuis: ‘Ze hadden me nooit mogen laten gaan’

Een 79-jarige Arnhemmer die was opgenomen met een blaasontsteking, is vorig jaar te snel uit ziekenhuis Rijnstate ontslagen. ,,Ik had een delier maar ik ben weggestuurd, naar huis. Ze hadden me nooit mogen laten gaan”, zegt hij*. Er ligt nu een klacht bij het Arnhemse ziekenhuis.

16 reacties

 • John Bom

  2 maanden geleden
  Ben het helemaal eens met de reactie van de hr meerdink. Ik ben nu inmiddels 6 maanden onder behandeling bij Rijnstate en tot volle tevredenheid. Tuurlijk ook ik heb te maken met dat er wel eens iets mis gaat of vergeten wordt. Maar so whate. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Ziekenhuizen werken onder grote druk door “ Den Haag en met name de zorgverzekeraars. Die laatste wil graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Nee hoor, niets dan lof voor Rijnstate en dan met name afd oncologie.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Menigeen is onvoldoende bekend met wat mantelzorg allemaal kan inhouden. Mantelzorg kan o.a. betekenen, dat je bij een zieke vader/een naaste een nachtje logeert ter voorkoming van complicaties.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  herkenbaar, gebeurde met mijn alleenstaande kennis ook. Werd ook naar huis gestuurd met een pijnstiller die een paard omlegt. En dan alleen in huis. Een paar keer per dag kwam er iemand langs, maar ja. Hij moest ook plassen en eten. Gevolg vaak vallen. Na heel veel aandringen en boos worden is hij opgenomen in de crisisopvang. En van daar uit mocht hij naar een verpleeghuis. Het is echt onverantwoord. Maar dat transfer team is onkundig en liegt. Helaas. Heb ook een rechtzaak aangespannen.
 • G.H. meerdink

  2 maanden geleden
  Begin januari ben ik geopereerd in Rijnstate. Vooraf, tijdens en nadien ben ik door hen overspoeld met informatie over het gebeuren, mondeling en schriftelijk. Keurig netjes. Na ontslag uit het zhs uitgebreide informatie wat te doen indien er thuis complicaties zouden optreden. Mijn huisarts is ingelicht. Ik ben buitengewoon tevreden over zhs Rijnstate. En mocht er wat mis zijn gegaan, een fout kan gemaakt worden, zou ik de krant niet nodig hebben om te klagen maar eventueel een advocaat.
 • Willem Bode

  2 maanden geleden
  Wat idioot van de krant om dit heel erg maar verhaal zo groot te plaatsen. Het lijkt zo een beschuldiging van het ziekenhuis waar de kwaliteit kennelijk in het gedingzou zijn, terwijl het een incidenteel gebeuren is. Geen enkele zorgmedewerker zal bewust deze man hebben willen benadelen. En het Rijnstate is als ziekenhuis gewoon top. Kortom Gelderlander, wees wat kritischer en genuanceerder bij jullie artikelplaatsing!

In samenwerking met indebuurt Arnhem