Afval en grofvuil naast een container in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Vanaf deze zomer, als de containers van het slot gaan en een milieukar naar de wijken gaat, moet het afgelopen zijn met die rotzooi op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval en grofvuil naast een container in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Vanaf deze zomer, als de containers van het slot gaan en een milieukar naar de wijken gaat, moet het afgelopen zijn met die rotzooi op straat. © DG

Arnhemmer betaalt prijs voor poging tot stoppen afvaldump: jaarbedrag stijgt soms wel 70 euro

ARNHEM - Arnhemse gezinnen gaan 289 euro betalen om van hun huishoudelijk afval af te komen. Ze zijn dan enkele tientjes tot zo'n 70 euro duurder uit.

20 reacties

 • Klaas de Houthakker

  1 jaar geleden
  Dit hele gedoe was natuurlijk niet nodig geweest als groen links zijn zin niet had willen doordrukken. Als alles bij het oude was gebleven, hadden we nu niet extra hoeven te betalen. Hoe jaag je de burgers op de kosten? Nou door dit soort zinloze acties.
 • Anne Hout

  1 jaar geleden
  Nu gaat de prijs tenminste betaald worden door alle Arnhemmers en niet alleen door de Arnhemmers die toevallig naast een afvalcontainer wonen, waardoor zij bijna permanent in de stank en viezigheid zaten. Dat is wel zo eerlijk.
 • de Groot

  1 jaar geleden
  Mee eens Sally, wel een opening voor 60 liter , maar wat mij betreft gewoon betalen per keer en inderdaad een pas alleen voor Arnhemmers. Laat eindelijk het milieuprobleem duidelijk worden! De vervuiler moet betalen!
 • Klaas de Houthakker

  1 jaar geleden
  Met dank aan Groen Links die dit hele gedoe van openingen verkleinen etc heeft bedacht. Nu heb je 2x een hoop kosten omdat blijkt dat de burger het toch niet wilt. Kunnen we de rekening bij GL leggen voor dit fijne mislukte experiment?
 • Sebastiaan Aussems

  1 jaar geleden
  Natuurlijk gaat dit ten koste van de keurige Arnhemmers. Je moet het wel heel gek maken om net het huidige systeem meer geld kwijt te zijn. Lastige is wel de afvaldump. Ook hier gebeurt dat veel. Redenen: afval(zak) past niet in container of degene heeft geen pasje of had deze niet bij de hand(vooral het geval bij studentenhuizen: 1 pas per 4+ mensen). Er werd gezegd: afvalscheiden achteraf is beter. Als dat zo is, waarom bestaan de containers voor plastic en papier dan nog?

In samenwerking met indebuurt Arnhem