Na een overval op een woning in Arnhem is de overvaller dood gereden.  Het busje waarmee hij werd doodgereden werd meerdere keren beschoten.
Volledig scherm
Na een overval op een woning in Arnhem is de overvaller dood gereden. Het busje waarmee hij werd doodgereden werd meerdere keren beschoten. © Rolf Hensel

Arnhemmer die overvaller doodreed wordt vervolgd

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een 37-jarige Arnhemmer vervolgen die in 2017 een woningovervaller doodreed. In maart 2017 werd de woning van de Arnhemmer aan de Limburgsingel overvallen. 

Het OM heeft besloten de 37-jarige man te vervolgen voor doodslag. Uit onderzoek is gebleken dat de man op de overvaller is ingereden. De man werd in zijn eigen woning overvallen. De overvaller, een 46-jarige man zonder vast woonadres, had op hem geschoten. 

‘Grens overschreden’

Het OM heeft dat in de overwegingen meegewogen.

,,Desalniettemin heeft de man naar het oordeel van het OM een strafrechtelijke grens overschreden. Vanwege de ernst van de verdenking en de uitzonderlijke omstandigheden vindt het OM dat deze zaak aan de rechter moet worden voorgelegd. De strafbaarheid van de man komt bij de behandeling van de zaak aan de orde”, aldus het OM.

Wanneer de rechtszaak dient is nog onbekend.

Reconstructie van de overval met dodelijke afloop in Arnhem.
Volledig scherm
Reconstructie van de overval met dodelijke afloop in Arnhem. © Jamie Groenestein/ AD

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.