Volledig scherm
Onderzoek in de woning van Tefvik G. © Fotopersbureau Heitink

‘Arnhemmer die zoon (12) doodde verkeerde in psychose, hulpdienst had moeten ingrijpen’

videoARNHEM - De 40-jarige Arnhemmer Tevfik G., die ervan wordt verdacht dat hij zaterdag zijn 12-jarig zoontje Bekiro thuis heeft gedood, had een dag eerder al opgenomen moeten worden. Dat zeggen familie en bekenden. Het ging toen al niet goed met de vader. Op het moment dat hij zijn zoon doodde, verkeerde hij volgens hen in een psychose.  

Volgens zijn zus Kelly ging het vrijdagavond al mis met G. Ze was bij hem thuis en heeft de politie gebeld. ,,Die heeft toen toch besloten dat de situatie goed was.’’

G. wordt al ruim twee jaar behandeld voor onder andere angststoornissen. Hij heeft vaker psychoses gehad. ,,Hij krijgt medicijnen maar die werken niet goed.’’ De politie en de crisisdienst van ggz-instelling Pro Persona hebben volgens haar de situatie verkeerd ingeschat. ,,Als ze naar mij hadden geluisterd, dan was dit drama niet gebeurd.’’

Achtervolging

De politie bevestigt dat agenten vrijdag twee keer bij de woning van G. in de Dragonstraat zijn langs geweest. De eerste keer vonden zij de situatie niet ernstig genoeg om in te grijpen, zegt een  woordvoerder, de tweede keer deed niemand open. 

Het familiedrama zorgde zaterdagochtend voor veel ophef in de Arnhemse wijk Malburgen. Tevfik G. zou, nadat hij thuis zijn jongste zoon om het leven had gebracht, zijn andere zoon van 15 in de wijk achterna zijn gerend. Een bloedspoor lijkt daarvan het bewijs. Buurtbewoners hebben de achtervolging waargenomen. De politie wil dat verhaal niet bevestigen. 

Bekenden reageren vol ongeloof op het familiedrama. De Arnhemmer, met een Turkse vader en een Nederlandse moeder, stond bekend als een zorgzame en liefhebbende vader die alles voor zijn kinderen over had. G. is gescheiden. De laatste jaren woonden zijn twee zonen bij hem in huis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN FOTOSERIE

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.