Volledig scherm
© Thinkstock

Arnhemmer heeft alsnog spijt van anti-Wilders-tweet

ARNHEM - Vrijdagmiddag, enkele uren na het versturen van zijn stevige tweet richting de aanhang van PVV-leider Geert Wilders, zei Mark van Zon totaal geen spijt te hebben van zijn actie. Twee dagen later heeft de 52-jarige Arnhemmer dat wel. Spijt als haren op zijn hoofd zelfs.

Van Zon, geboren en getogen in het Achterhoekse Steenderen, meldde vrijdagmorgen op Twitter dat 'we misschien de hele aanhang van Wilders moeten uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven'. Nadien brak de hel los en ontving hij diverse doodsbedreigingen.

Verklaring
Zondagmiddag plaatste Van Zon een verklaring op de Facebookpagina van zichzelf en die van 'zijn' Stichting Football Maties, die zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden. Van Zon zegt in beide verklaringen onder andere het volgende:

'Hierbij wil ik mijn oprechte spijt betuigen voor de tweet die zoveel commotie heeft veroorzaakt. Ik heb de tweet op persoonlijke titel verstuurd, maar hierdoor schade veroorzaakt bij de Stichting Football Maties. Het spijt me dat de stichting en haar vrijwilligers onbedoeld hierbij betrokken zijn geraakt. Ik ben door het gebeuren genoodzaakt mij terug te trekken als voorzitter. Het spijt me dat ook een werkgever voor wie ik al acht jaar actief ben digitaal is aangevallen. Het allerergste is dat ook familie en geliefden zijn beschadigd, getroffen en bedreigd. Mijn tweet praat ik op geen enkele wijze goed, het was achteraf een onbezonnen daad met grote gevolgen. Hier heb ik enorm spijt van. De actie kwam voort uit angst voor de huidige onverdraagzaamheid die er leeft tussen voor- en tegenstanders van welk politiek onderwerp of discussie dan ook. Mijn tweet was niet letterlijk bedoeld, ik wil geen mensen kwetsen of iets aandoen. Ik ben voor tegengeluid, van welke kant het ook komt, en ging graag op een normale manier een gesprek aan. De laatste dagen heb ik digitaal onder moeten duiken en ben ik bang geweest dat de mensen die ik lief heb, de vrijwilligers van de stichting iets zouden overkomen. Nogmaals, dit spijt me echt heel erg'.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.