Arnhemmer heeft leven gebeterd na huiselijk geweld: OM eist werkstraf en voorwaardelijk cel

ARNHEM - Een 23-jarige Arnhemmer die eind 2016 in Arnhem huiselijk geweld pleegde tegen zijn moeder en broer en begin 2018 drie winkeldiefstallen pleegde, heeft zijn leven gebeterd. Daarom moet zijn straf beperkt blijven tot 80 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Dat vindt de officier van justitie, die die straf donderdag in Zutphen voor de rechtbank eiste.

De Arnhemmer was verslaafd aan drugs en aan gokken en gebruikte niet de juiste medicijnen toen hij in september 2016 ruzie kreeg thuis. Hij wilde geld van zijn moeder en kreeg dat niet. Toen zijn broertje zich ermee ging bemoeien ontstond een duw- en trekpartij. De Arnhemmer schopte en sloeg daarbij wild om zich heen, waarbij hij zijn broertje behoorlijk raakte.

Vervolgens pakte hij een groot keukenmes en riep hij dat hij zijn broertje wilde vermoorden. Terwijl het broertje zich op de gang verschanste en de moeder voor de deur ging staan om hem tegen te houden, bleef de Arnhemmer slaan. Hij raakte zijn moeder met zijn vuist tegen haar achterhoofd en vernielde de deur. Ook gooide hij de televisie kapot en maakte hij een laptop kapot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.