Restafval weggooien blijft in Arnhem voorlopig gratis.
Volledig scherm
Restafval weggooien blijft in Arnhem voorlopig gratis. © Rolf Hensel

Arnhemmer kan voorlopig nog gratis af van restafval

VideoARNHEM - Het blijft in Arnhem voorlopig nog mogelijk restafval in (ondergrondse) containers te deponeren zonder daarvoor te hoeven betalen. Het afvalsysteem Diftar, waarbij per zak restafval moet worden afgerekend en dat op 1 januari 2019 zou worden ingevoerd, wordt opnieuw uitgesteld.

29 reacties

 • Rob

  5 jaar geleden
  U gooit iedere week een container bij het plastic afval?
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Die grote zakken met dit weer is zeker vervelend maar per kilo betalen ben ik het ook niet mee eens... Wij zijn een van de mensen die geen overlast voor buren willen zijn en daarom onze kat binnen houden. Maar kattengrid moet bij restafval en weegt heel veel, dan gaan wij dus onnodig nog meer betalen alleen omdat wij geen overlast voor buren willen veroorzaken..... 
 • Christine244

  5 jaar geleden
  Ja maar dat snappen ze nog steeds niet in Arnhem helaas. En dat dit alles geld kost i.v.m. met de verwerking.Ik voorzie alleen dat er nog meer vuilnis naast de ondergrondse containers wordt gezet.Maar ook daar gemeente Arnhem is een oplossing voor, zet op niet zichtbare plekken camera,s als dat er al niet is... Laat handhavers met handschoenen de zakken open maken zit altijd een naam van op een stuk papier, geen leuk werk maar moet kennelijk.
 • Tobach

  5 jaar geleden
  Ben heel benieuwd hoe milieuvriendelijk al die plastic containers zijn. Iedereen heeft er een en het feit dat dit soort plastic niet afgebroken wordt, is een groter probleem dan al het huisvuil. Het wordt ook tijd dat bedrijven dapper mee gaan scheiden. Daar is nog een wereld te winnen.
 • Marco

  5 jaar geleden
  Ik lees in jouw artikel dat de grote steden overgaan op nascheiden.Nergens staat dat het goedkoper is of beter voor het milieu dan bronscheiden. Nascheidingsinstallaties halen een scheidingspercentage van 60%. Met bronscheiding zijn veel hogere percentages te halen. Daarmee hoeft er minder restafval naar de verbrander, minder milieubelasting, minder verbrandingsbelasting en dus lagere afvalstoffenheffing. Google nog eens zou ik je willen aanraden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem