Jurist Yaël Hoogvliets met zijn cliënt voor de rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurist Yaël Hoogvliets met zijn cliënt voor de rechtbank in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhemmer krijgt duizenden euro’s terug na koop auto waarvan kilometerstand niet klopte

Een Arnhemmer dacht een jaar geleden via Marktplaats een goede deal te hebben gesloten voor een tweedehands Volkswagen Polo. Veel plezier had hij niet van z’n aankoop: er bleek geknoeid te zijn met de kilometerstand. De man sleepte de verkoper voor de rechter. En met succes.

Hij belt vanuit de auto, handsfree. Maar niet vanuit de Volkswagen Polo die hij een jaar geleden via Marktplaats kocht.

,,Die heb ik teruggegeven”, zegt Paul van Weteren*, lachend als een boer met kiespijn. ,,Dat ding heb ik elf maanden moeten stallen, omdat ik er niet in kon rijden.”

Koopje die Polo, denkt Paul

Het is april 2018 als de 29-jarige Arnhemmer op Marktplaats een mooie Volkswagen Polo te koop ziet staan. 7.300 euro wil de Amsterdamse verkoper hebben voor het voertuig, dat ruim 83.000 kilometer op de teller heeft staan.

Koopje, denkt Van Weteren. Helemaal als hij in de hoofdstad nog 200 euro van de verkoopprijs af weet te praten. Als de Arnhemmer ook nog het onderhoudsboekje van de Polo heeft gezien, wordt de deal gesloten. De kilometerstand, de stempels, alles klopte. Zo leek het.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.