Jurist Yaël Hoogvliets met zijn cliënt voor de rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurist Yaël Hoogvliets met zijn cliënt voor de rechtbank in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhemmer krijgt duizenden euro’s terug na koop auto waarvan kilometerstand niet klopte

Een Arnhemmer dacht een jaar geleden via Marktplaats een goede deal te hebben gesloten voor een tweedehands Volkswagen Polo. Veel plezier had hij niet van z’n aankoop: er bleek geknoeid te zijn met de kilometerstand. De man sleepte de verkoper voor de rechter. En met succes.

19 reacties

 • GF

  3 jaar geleden
  Een andere indicatie dat het een uit Duitsland geimporteerde auto is; er staat 'Team' op de C-stijl. Dit is een (speciale) uitvoering, een naam die VW al vaak heeft gebruikt (ook op bijvoorbeeld de Golf), die volgens mij nooit in Nederland maar wel in Duitsland/het buitenland is gebruikt. Maar dat is misschien iets voor VW-kenners.
 • GF

  3 jaar geleden
  Hij zegt dat hij niet wist dat de auto vier maanden terug is geimporteerd. Had dan de voertuiggevens geraadpleegd (zie rdw.nl); dan had hij meteen gezien dat de auto niet meteen in Nederland is geleverd maar later uit het buitenland is geimporteerd; de datum van de eerste toelating en de datum van de eerste toelating Nederland verschillen, dit betekent dat de auto eerst buiten Nederland geregistreerd heeft gestaan/heeft gereden.
 • Ton

  3 jaar geleden
  Niet waar. Meneer is naar de rechter gegaan met een civiele zaak, waarbij de koop is ontbonden. Strafrechterlijk is er niets gebeurd. Oplichting wordt pas werk van gemaakt als er meerdere aangiftes zijn, tenzij het om hele grote bedragen gaat. Nog gekker: die Amsterdammer kan de auto zo weer verkopen, met hetzelfde vervalste onderhoudsboekje. De auto had verbeurd verklaard moeten worden, maar dat zal wel niet gevorderd zijn. Dus nu wordt een ander weer de dupe.
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  Hmmm.... er staat juist dat €4.000,- de reeele waarde van de auto met  140.000 KM op de teller bedraagt.
 • D Bosch

  3 jaar geleden
  Correct , het succes bij de rechter geeft aan dat het  (civiel) rechtssysteem wel werkt maar ik bedoelde eigenlijk dat de uitvoerende macht niet werkt.  (het strafrechtssysteem)  De politie en het OM moet deze m.i. goed onderbouwde aangifte oppakken en de fraudeur aanpakken en veroordelen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.