Volledig scherm

Arnhemmer met dood bedreigd na anti-Wilders-tweet

ARNHEM - Arnhemmer Mark van Zon (52) heeft vrijdag diverse doodsbedreigingen ontvangen na zijn stevige tweet aan het adres van PVV-stemmers. 'Misschien moeten we de hele aanhang van Wilders uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven', meldde Van Zon vrijdagmorgen via Twitter. Dat bericht werd binnen een mum van tijd door duizenden mensen bekeken.

Ook Wilders kreeg er lucht van en reageerde. 'Ongelooflijk', schreef de PVV-leider op hetzelfde sociale medium. 'En dit mag wel?'

Geen spijt
Van Zon heeft geen spijt van zijn actie. „Totaal niet”, zegt hij. Wel heeft hij zijn tweet verwijderd. "Omdat de doodsbedreigingen zich uitstrekten tot mijn kennissen en familie. Zelfs mijn ouders werden genoemd. Die moeten ze dan wel eerst uit zee vissen, want hun as is verstrooid bij Terschelling."

Mijn stijl
Hij zegt het onverbloemd. „Recht voor de raap. Met humor en zelfspot. Dat is mijn stijl. Mijn tweet moet je ook niet letterlijk nemen. Zie het als een statement. Een provocatie. Een oproep aan de aanhang van Wilders om zich te gedragen. Ik vind dat we terug moeten naar een maatschappij waarin niemand wordt uitgesloten en waarin we gewoon met elkaar kunnen praten.”

Van Zon neemt de doodsbedreigingen aan zijn adres niet al te serieus. „Ik ga vanavond gewoon de deur uit. Ik hoef geen bescherming zoals Wilders.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.