Volledig scherm
Nike Air Max. De echte. © Shutterstock

Arnhemmer met handel in vervalste merkkleding krijgt werkstraf

ARNHEM – Een 48-jarige Arnhemmer die probeerde een handel te beginnen in vervalste merkkleding, is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk. De lage straf volgt uit het feit dat de zaak erg lang is blijven liggen.

De zaak kwam aan het rollen toen iemand in januari 2016 meldde dat de man rode dozen vanuit de schuur van zijn moeder in bestelbusjes laadde. De politie trof vervolgens 120 paar Nike Air Max schoenen, 72 trainingspakken met een Nike embleem, 80 Adidas trainingspakken en een stapel spijkerbroeken van het merk Diesel en G-Star in de schuur en zijn bedrijfsauto aan. Het bleek allemaal vervalste merkkleding te zijn.

‘Restpartijen’

De man zei op de zitting twee weken geleden dat hij niet wist dat het allemaal namaak was. Hij had anderhalve ton aan schulden en had gehoord dat er goed te verdienen was met de handel in restpartijen. Hij had spullen gekocht via Marktplaats en op de bazaar in Beverwijk. De overdracht vond regelmatig plaats op parkeerplaatsen. Hij kon of wilde niet zeggen van wie hij had gekocht.

De rechtbank gelooft er niets van. Hij betaalde steeds contant en wel heel weinig voor zoveel spullen. Hij moet hebben geweten dat het om vervalste merkkleding ging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.