Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Arnhemmer Michiel Jonker staat pal voor onze privacy: ‘Dat het nodig is, stelt me steeds weer teleur’

interviewARNHEM - De Arnhemmer Michael Jonker vecht voor privacy. Al acht maal stond hij in de rechtszaal om het recht op privacy te verdedigen. Het is niet dat Jonker per se anoniem wil zijn. Als hij maar zelf de keus kan maken aan wie hij persoonsgegevens afstaat: ,,Zoveel mogelijk informatie verzamelen van mensen lijkt een nieuwe trend.’’

14 reacties

 • Ruud

  3 jaar geleden
  Het is te betreuren dat veel mensen deze persoon na trapt. Hij komt niet alleen voor zich zelf op, ook voor u doet hij dat. Hij is altijd al erg gesteld geweest op zijn privacy en ook op die van u. Privacy-onvriendelijke, adresgebonden afvalplasjes bestaan niet. Als u een factuur ontvangt van de gemeente en deze blijkt niet te kloppen dan schreeuwt iedereen zijn longen uit zijn lichaam.
 • Oosterbekertje

  3 jaar geleden
  Hier zijn nog alternatieven voor zoals cash bij een tabakswinkel afrekenen. Het gaat om zelf een keuze kunnen maken. Als je de anonieme ov chip of een afvalpas bij winkels met cash kunt opladen is de registratie van gegevens er niet meer.
 • feitenchecker

  3 jaar geleden
  Alleen voor zijn uitkering en zijn toeslagen is hij bereid gegevens af te staan. 
 • MeneerDeMeute

  3 jaar geleden
  Zinloosheid bestaat niet. Voor elke actie is er een tegenreactie. Natuurkunde, filosofie en praktijk
 • Patries

  3 jaar geleden
  Dank je wel voor je strijd Michiel! Hij wordt gewaardeerd. Mocht je hierna tijd hebben, er valt ook een strijd te voeren over de sigarettenautomaten. En dan rook ik zelf niet eens. Maar zag het toevallig. Je id kaart moeten scannen en met je bankpas betalen, en weer een geregistreerd persoon. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem