Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Arnhemmer Michiel Jonker staat pal voor onze privacy: ‘Dat het nodig is, stelt me steeds weer teleur’

interviewARNHEM - De Arnhemmer Michael Jonker vecht voor privacy. Al acht maal stond hij in de rechtszaal om het recht op privacy te verdedigen. Het is niet dat Jonker per se anoniem wil zijn. Als hij maar zelf de keus kan maken aan wie hij persoonsgegevens afstaat: ,,Zoveel mogelijk informatie verzamelen van mensen lijkt een nieuwe trend.’’

Quote

Het moet niet zo zijn dat het afvalsys­teem alleen werkt als alle Arnhemmers daarvoor een inbreuk moeten doen op hun privacy.

Hè, daar heb je die lastige man weer. Die ene, die altijd over privacy loopt te zeuren. Het zou een gedachte kunnen zijn in de rechtbank in Arnhem, waar Jonker dinsdag tegenover de Nederlandse Spoorwegen en de Autoriteit Persoonsgegevens stond

Op het gezicht van Jonker is geen spoortje van emotie af te lezen, als hij in een net pak en in alle kalmte zijn standpunten verdedigt. De OV-chipkaart registreert te veel persoonsgegevens vindt hij.

De tegenpartij is duidelijk geïrriteerd, maar Jonker blijft rustig en vriendelijk. ,,Mag ik hier op reageren?’’ vraagt hij telkens voor hij spreekt. Hij zit met een geordende klapper in de rechtszaal en verdedigt zich, als bestuursrechtskundige, zelf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.