De 22-jarige Savi uit Arnhem kon jarenlang van zijn bijstandsuitkering niet rondkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 22-jarige Savi uit Arnhem kon jarenlang van zijn bijstandsuitkering niet rondkomen. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemmer Savi (22) kon van bijstand jarenlang niet rondkomen, kreeg schulden en werd dakloos: ‘Er was geen uitweg’

ARNHEM - Arnhemmer Savi (22) kon jarenlang niet rondkomen van zijn bijstandsuitkering. Kreeg schulden, werd zelfs even dakloos. Savi werd ‘verder in de shit in gedrukt’ doordat hij een ‘te lage’ bijzondere bijstandstoeslag kreeg. De Arnhemmer heeft een verzoek tot nabetaling van 5300 euro bij de gemeente ingediend. 

11 reacties

 • Gert Mans

  8 maanden geleden
  H. Oostijen@, je kan werklozen niet met elkaar vergelijken net als, niet alle Nederlanders zijn narcisten.
 • patrick wijgman

  8 maanden geleden
  Deze jongen moet helemaal geen uitkering krijgen maar een goede opname en begeleiding….maar zo ver zijn wel al gezakt in NL. Heb jaren tussen de ellende en gedumpte psychisch gestoorde mensen gewoond in de wijk Klarendal……”housing first” heet dat . Housing first ….zolang het maar niet in de buurt is van de beleidsmakers en hun kinderen. Echt het interesseerde de zgn hulpverleners geen reet hoor dat er vaak buren overlast was.
 • H. Oostijen

  8 maanden geleden
  22 jarige vanaf 19 bijstandsgerechtigde…? Ik dacht toch echt dat je iets ouder als 19 moest zijn om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering. En hoezo is hij zo zielig terwijl hij van alle kanten gepamperd wordt. Ik ken een aantal jonge mensen die afgeknepen worden, geen bijstand krijgen, anti kraak wonen. Geen begeleiding maar t toch rooien. Waar zit dan t verschil?
 • Karel Koning

  8 maanden geleden
  Hopelijk gaat SP026 zich ook voor deze groep zich nog hard maken. En moet dit college zich weer gaan schamen het lijkt wel een dossier van de belastingdienst over de toeslagen. Dus compenseren en helpen met de toekomst!
 • Ans du Bois

  8 maanden geleden
  Dit is geen verhaal op zich...zo zijn er talloze jongeren in Arnhem

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.