Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images

Arnhemmer verdacht van prostitueren tienermeisjes (13 en 15) hoort cel eisen

Het Openbaar Ministerie in Utrecht eist een gevangenisstraf van 2,5 jaar tegen een 44-jarige Arnhemmer van Turkse afkomst voor het prostitueren en misbruiken van twee meisjes van 13 en 15 jaar uit Baarn. Twee klanten van de minderjarige slachtoffers hangen straffen boven het hoofd van twaalf en acht maanden.

De Baarnse tieners werden in september vorig jaar door huisschilder Menderes C. meegenomen naar een kluspand in Diemen. 

Nadat hij eerst zelf betaalde seks had met de 15-jarige, werd het meisje op zijn voordracht ‘doorgegeven’ aan aannemer Bekir A. (47). In oktober probeerde C. de jongste van de twee slachtoffers tot betaalde seks te dwingen met een andere schilder en landgenoot. Het meisje van 13 weigerde zich uiteindelijk over te geven aan de 44-jarige Ercan D.

Belofte 

De hoofdverdachte, die eerder drie jaar vast zat mensenhandel, zou beide meisjes met de belofte van het verdienen van snel geld onder druk hebben gezet zich te prostitueren. Hij onderhandelde via Whatsapp met zijn klanten over de betaling en met de meisjes over de mogelijkheden.

Volgens het Openbaar Ministerie had de Arnhemmer zelf twee keer seks met het 15-jarige slachtoffer. De verdachten ontkenden alle drie dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan ontucht. Ercan D. moest zich ook verantwoorden voor het bezit van dierenporno. Bij zijn aanhouding werden op zijn telefoon verboden filmpjes aangetroffen, aldus het OM.

De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak in de zaak. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.