Volledig scherm
Drukte aan de bar bij de Arnhemse nieuwjaarsreceptie. Foto: Rolf Hensel.

'Arnhemmer zou trotser moeten zijn op stad'

ARNHEM - Waar is de trots van de Arnhemmers op hun mooie stad? Dat vraagt Boele Staal zich af na drie maanden als waarnemend burgemeester in de Gelderse hoofdstad. Hij zei dat gisteravond op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Arnhem in de Eusebiuskerk.

Aanleiding voor die constatering is het eerste weekend van mei, toen Arnhem roze kleurde voor de Giro d'Italia en Arnhemmer Maarten Tjallingii op 'zijn eigen Posbank' de blauwe bergtrui veroverde. De stad gloeide van trots, maar Staal ziet daar in de vele gesprekken die hij heeft met Arnhemmers weinig van terug.

Jonge inwoners
Terwijl er zijns inziens genoeg is om trots op te zijn. „Arnhem staat er goed voor, Arnhem groeit. Vooral het aantal jonge inwoners neemt toe.” Hij roemde ook beeldenexpositie Sonsbeek '16, de ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk tot uniek natuurpark en de start met wijkgericht werken en liep vast vooruit op de opening van de nieuwe concertzaal Musis in mei.

Toekomstbestendig
Volgens de waarnemer, die burgemeester Herman Kaiser 'een spoedig herstel' wenste, is Arnhem pas nu echt met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog bezig. „Na 70 jaar is de stad weer zover dat er een toekomstbestendige inrichting plaatsvindt.”

Maar er zijn ook zorgen, vindt Staal. Welke dat zijn, leest u donderdag 5 januari in de Arnhem-editie van de Gelderlander, op papier of digitaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.