De nieuwbouw op Hoogte 80 op de grens van de Arnhemse wijken Geitenkamp en Monnikenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw op Hoogte 80 op de grens van de Arnhemse wijken Geitenkamp en Monnikenhuizen. © Rolf Hensel

Arnhemmers balen van woningbouw die beroemd uitzicht vanaf Hoogte 80 aantast

ARNHEM - Het beroemde uitzicht vanaf Hoogte 80 over de stad Arnhem en haar achterland dreigt te worden aangetast door de bouw van elf nieuwe koopwoningen aan de Dominee Bechtlaan in de wijk Monnikenhuizen. Het nieuws leidt tot rumoer onder Arnhemmers en komt spoedig ook in de politiek aan de orde.

30 reacties

 • Carin

  1 jaar geleden
  "Wonen in het groen' voor het dure segment. Dat was wat voormalig wethouder Ritsema op zijn agenda had staan. Heel duidelijk werd tijdens raadsvergaderingen waar de tribune vol zat en er royaal werd ingesproken, dat de Arnhemse burger trots is op het groen en dit wil behouden. Niet volbouwen. Beloftes werden gedaan, de bebouwing ging op de meeste plekken niet door. Onbegrijpelijk dat nu op hoogte 80 een van Arnhems meest fraaie uitkijkplekken wordt verkwanseld voor een paar woningen extra. Die bovenste woonlaag mag er niet komen! Zijn ze nu helemaal gek geworden! 
 • ber

  1 jaar geleden
  Zeker weer niet op de inspraakavonden geweest en de bouwbesluiten niet gelezen...En dan maar weer zeiken achteraf...
 • Michiel

  1 jaar geleden
  Welke stedenbouwkundige heeft dit toegestaan? Zo'n landschappelijk belangrijk punt en markante plek in de stad aan laten tasten. Dan mis je echt het belang van Hoogte 80 voor de inwoners. Dan ontbreekt hart voor de stad. Een van de belangrijkste uitzichten van Noord. Maakt niet uit, plemp maar vol. Dure grond uitgeven. Katsing!!!
 • Klaas1

  1 jaar geleden
  Maak je druk Arnhem is al naar de knoppen.
 • Fransje

  1 jaar geleden
  Dat het "luxe appartementen" worden is alleen maar positief.Arnhem behoord nu tot de armoedigste steden van Nederland.Hoe meer goedkope woningen, hoe meer kansloze mensen Arnhem aantrekt.Draagt niets bij aan de stad, integendeel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Arnhem e.o.