Arnhemmers juichen in provinciehuis voor Forum voor Democratie: ‘Een frisse wind lijkt mij heel fijn’

videoARNHEM - En nog maar eens proosten met een biertje. Voor Dyale Lammers (23), Robbert Kol (29) en Tycho van Zuylen is het vanavond ‘één groot feest’ in het provinciehuis in Arnhem. De drie inwoners van de Gelderse hoofdstad hebben gestemd op Forum voor Democratie, de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen van 2019.

Quote

Forum voor Democratie durft de status quo te challengen

Forum-stemmer Tycho van Zuylen

Lammers steekt haar voorkeur voor Forum voor Democratie niet onder stoelen of banken. Op haar rechter schouder draagt ze een tas van de politiek partij van Thierry Baudet en Theo Hiddema. De nodige mensen spreken haar op het voorwerp aan in het provinciehuis. ,,Ik had dit succes eigenlijk wel verwacht’’, zegt Lammers. Ze verwijst naar de optimistische peilingen voor Forum voor Democratie die ze in de afgelopen dagen voorbij zag komen op het internet.

Van Zuylen denkt wel te weten hoe het komt dat de partij vanavond zo hard kan juichen. ,,Forum voor Democratie durft de status quo te challengen en komt met gefundeerde stukken in debatten. Ze hebben hun onderzoek goed gedaan, onderzocht wat er werkelijk gaande is, en dat brengen zij naar voren. Dat spreekt de mensen aan en daarom heb ik ook op ze gestemd.’’

Voor Gelderland verandert de komende vier jaar waarschijnlijk ‘zeer weinig’ ondanks de zeven zetels die Forum voor Democratie daar behaalde bij de eerste exitpoll, verwacht Kol. ,,Maar het is fijn dat er nu gehoor wordt gegeven aan het geluid van de partij. Een frisse wind, ook in de Eerste Kamer, lijkt mij heel fijn.’’

Volledig scherm
Arnhemmers Robbert Kol, Dyale Lammers en Tycho van Zuylen proosten op het succes van Forum voor Democratie. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.