Een dreigende hond.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dreigende hond. © Shutterstock

‘Arnhemmers mijden parken, straten en bossen uit angst voor agressieve honden’

ARNHEM - De Arnhemse politiek broedt op een verscherpte aanlijnplicht tegen overlast van agressieve loslopende honden. Woensdagavond bespreekt de gemeenteraad een voorstel van de VVD om de eigenaren strakker te controleren. ,,Arnhemmers mijden nu uit angst parken, straten en bossen”, weerklinkt het bij de liberalen.

14 reacties

 • ik AA

  2 jaar geleden
  Zeker weer een truc van de gemeente om de honden nog minder vrijheid te geven !!
 • ik AA

  2 jaar geleden
  Honden kunnen onderling soms agressief overkomen . Rangorde vaststellen , ruzie om een stok . Ik kom twee maal per dag in park Immerloo . En mijn hond gaat ook wel eens te keer tegen een andere hond . En omgekeerd . Grommen , tanden laten zien en dergelijke . Dat is normaal gedrag van honden . Is niks mis mee . Agressie naar mensen heb ik in de toch al 30 jaar dat ik daar loop nog nooit meegemaakt . Een deel van Immerloo is losloopgebied . Een groot deel ook niet . Als mensen last hebben van het normale gedrag van honden ga dan in het niet losloopgebied lopen !
 • Ruud

  2 jaar geleden
  “Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart.”
 • jhu

  2 jaar geleden
  komen er dan -gemeenteraads-verkiezingen aan?
 • Stefan

  2 jaar geleden
  Je kunt niet van iedereen verwachten dat hij die 1 procent wel herkent. (Mijn ervaring is overigens dat het meer is dan 1 procent). Je kunt niet verwachten dat iedereen zich maar in mijn of jouw hobby gaat verdiepen. Tenminste, niet op dat niveau. Daar komt bij dat ook ervaren en deskundige hondenliefhebbers soms verrast en zelf aangevallen kunnen worden door een agressieve hond. Mijn ervaring als hondenbezitter is dat er de afgelopen jaren toch wel echt sprake is van een mentaliteitsverandering in het bos. Meer agressieve baasjes (en dus agressieve honden). Meer rare onvoorspelbare figuren. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Arnhem e.o.