Arnhems bestuur wil markt vaker richting Jansbeek verplaatsen: ‘Fijn als gezelligheid van vroeger terugkomt’

met videoARNHEM - De weekmarkt in het Arnhemse stadscentrum moet vaker van de Markt naar de Jansbeek en Eusebiuskerk verplaatsen. Daardoor kunnen meer evenementen plaatsvinden op het grote plein voor het provinciehuis.

4 reacties

 • jan voogt

  2 maanden geleden
  Mischien optie om filmhuis weer aftebreken en er een mooi plein van maken,groot plein voor de kerk,geeft smoel aan een stad,maar als je wethouder bent dan begrijp je dat niet,dan denk je alleen maar in mogelijkheden die tot niets leiden.
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  De bestuurders in Arnhem hebben humor, dat moet ik zeggen. Wellicht toch eens in de tijdlijn kijken wat er gebeurd is en waarom de markt staat op de huidige plek, het tochtgat voor het provinciehuis. Inderdaad... omdat men zonodig een prestigieus film-paleis op het kerkplein moest bouwen.
 • joan sas

  2 maanden geleden
  Het zou fijn zijn als de markt weer zoveel mogelijk naar de oude plaats zou gaan. De ruwe bestrating op Marktplein is een ramp voor ouderen. De markt op Markt is verre van gezellig. Jammer dat de ronde fontein weg is; daarop kon je fijn zitten als de ander spullen kocht. En kinderen genoten er 's-zomers van het water. Visje eten op de rand van de ronde fontein; ja, dat zijn goede herinneringen. De leefbaarheid van Arnhem Centrum verdient aandacht; wij willen er nu weg en zoeken een ander huis.
 • Jan Koopman

  2 maanden geleden
  Nou, ik ben vorige week zaterdag toch aan het zoeken geweest. Het was een rommeltje, om het zacht uit te drukken. Het marktplein is echt veel fijner, overzichtelijker, praktischer, etc....

In samenwerking met indebuurt Arnhem