Arnhems CDA-raadslid Ine van Burgsteden in beeld als wethouder in Brummen

UpdateARNHEM/BRUMMEN - CDA-fractieleider Ine van Burgsteden uit Arnhem is voorgedragen als kandidaat-wethouder in de gemeente Brummen. Daar hebben PvdA, CDA, GroenLinks en D66 overeenstemming bereikt over een nieuw coalitie-akkoord. Dat wordt vanavond aan de Brummense gemeenteraad gepresenteerd.

Volledig scherm
Ine van Burgsteden. © Rens Plaschek

Het zou voor Van Burgsteden haar tweede baan zijn als wethouder. Van 2014 tot en met 2018 was ze namens het CDA wethouder in Arnhem. Na de verkiezingen van 2018 nam ze opnieuw zitting in de gemeenteraad. Ook van 2007 tot en met 2014 was ze al werkzaam als raadslid.

Behalve Van Burgsteden zijn ook Eef van Ooijen (PvdA), Pouwel Inberg (GroenLinks) en Ingrid Timmer (D66) gekandideerd voor een wethouderspost in Brummen. Van Burgsteden en Timmer wonen niet in de gemeente Brummen, maar ze hoeven niet te verhuizen. 

Wie Van Burgsteden opvolgt als fractieleider in de Arnhemse gemeenteraad, is nog niet bekend. Zij vormt nu een tweemansfractie met Jan Hutten. Hij vervangt Klaartje van Dillen. Zij is momenteel met zwangerschapsverlof. Hutten schuift na het vertrek van Van Burgsteden door als vast raadslid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.