Prijs voor Bizar-Bazar. Van links af: Arnhems wethouder Jan van Dellen, mr. Pieter van Vollenhoven en eigenaar Mirella Kreger.
Volledig scherm
Prijs voor Bizar-Bazar. Van links af: Arnhems wethouder Jan van Dellen, mr. Pieter van Vollenhoven en eigenaar Mirella Kreger. © PR

Arnhems hotel-restaurant Bizar-Bazar valt in de prijzen

ARNHEM - De bijzondere Arnhemse horecagelegenheid Bizar-Bazar, gevestigd in de voormalige Lutherse Kerk aan de Van Muijlwijkstraat, mag zich ruim een jaar na opening de trotse eigenaar noemen van de Pieter van Vollenhovenprijs.  

De ingang van Bizar-Bazar aan de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in Arnhem.
Volledig scherm
De ingang van Bizar-Bazar aan de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Genoemde prijs wordt sinds 2012 toegekend door een onafhankelijke jury van erfgoedspecialisten. De award is in het leven geroepen om herbestemming van monumenten te stimuleren en te eren.

In de afgelopen jaren was er steeds één winnaar die er met het geldbedrag van 10.000 euro aan de haal ging. Dit jaar werd de prijs voor het eerst gedeeld door alle negen kandidaten die zich hadden aangemeld.

De feestelijke avond rond de prijsuitreiking vond plaats in Bizar-Bazar, waar eigenaar Mirella Kreger een oosters sfeertje heeft gecreëerd met haar zwevende hotelkamers en de deels Moorse keuken. 

Naamgever prof. mr. Pieter van Vollenhoven was hoogstpersoonlijk aanwezig om de prijzen te overhandigen. Hij deed dat samen met minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.