De Wilhelminabeuk aan de Utrechtseweg in Arnhem in september 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
De Wilhelminabeuk aan de Utrechtseweg in Arnhem in september 2021. © Rens Plaschek

Arnhems monumentale Wilhelminaboom legt het af tegen reuzenzwam, motorzagen bezegelen het einde

ARNHEM - De monumentale rode beuk op woonpark Bellevue aan de Utrechtseweg in Arnhem is niet meer. De zieke boom, die er geplant werd ter gelegenheid van de kroning van koningin Wilhelmina in 1898, dreigde op de aangrenzende woningen te vallen. Motorzagen bezegelden het einde. Er rest nog een stomp als herinnering.

3 reacties

 • bart verplak

  4 maanden geleden
  Als alles wordt volgebouwd is dit het eindplaatje. Het zoveelste voorbeeld. Vroeger kon een boom nog rustig omvallen. De motorzaag had nooit uitgevonden moeten worden. Liever een boom dan een boomchirurg.
 • M. Peters

  4 maanden geleden
  God Arie, jij hebt wel héél erg weinig vertrouwen in de boom deskundigen en andere specialisten. Hahaha, heb écht nog nooit gehoord dat iemand die zo lang gestudeerd heeft als het gaat om boom ziekten e.d. een boom om zaagt voor financieel gewin...
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Deze boom was ziek ongetwijfed, maar de zaag word de laatste jaren wel heel snel http://gepakt.De zogenaamde boomverzorgende bedrijven hebben er veel baat bij om de zaag te gebruiken ,het haardhout is tot ongekende hoogte gestegen , het zelfde geld voor versnipperd hout ,dus zoals altijd wint het geld het van de natuur ,je ziet toch steeds minder heggen,die verdwijnen tot 40cm hoog in de versnipperaar .en men zich maar afvragen waarom de merel stand zo achteruit gaat.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.