Volledig scherm
Chris Alblas (voorgrond) en Marcel Donders proeven in de kelder van Robbers & van den Hoogen de jubileumwijnen. © Rolf Hensel

Arnhems wijnhuis componeert eigen jubileumwijnen

ARNHEM - Het Arnhemse wijnhuis Robbers & van den Hoogen bestaat volgend jaar 175 jaar en heeft voor die gelegenheid jubileumwijnen samengesteld. Daarvoor is directeur Marcel Donders gereisd naar Frankrijk, Spanje en Argentinië. De wijnen waar het om gaat zijn namelijk een Bordeaux, een Rioja en een Kaiken.

Donders is vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie, maar hij heeft ook een studie oenologie gedaan aan de universiteit van Bordeaux. Bij die laatste studie doe je ook chemische kennis op over de samenstelling van wijn.

Druivenrassen
Zo heeft Donders zijn eigen jubileumwijnen kunnen componeren door verschillende druivenrassen in verschillende samenstellingen met elkaar te combineren. De jubileumwijnen komen in de komende maanden in de verkoop. Er komt ook nog een witte jubileumwijn.

Chris Alblas, de bekendste wijnkenner van Arnhem, heeft de drie wijnen geproefd. Een verslag van die proeverij is te lezen in De Gelderlander, editie Arnhem, van vrijdag 18 november, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.