Mijmeren over het spartelbad van 1965 bij de speelse 3D-knipoog van 2020: winkelcentrum Presikhaaf blikt in coronatijd vooruit op het plezier dat volgend jaar weer terug moet keren op het Westplein, toekomstig domein van leuke evenementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mijmeren over het spartelbad van 1965 bij de speelse 3D-knipoog van 2020: winkelcentrum Presikhaaf blikt in coronatijd vooruit op het plezier dat volgend jaar weer terug moet keren op het Westplein, toekomstig domein van leuke evenementen. © Erik van 't Hullenaar

Arnhems winkelcentrum Presikhaaf brengt spartelbad van toen tot leven

ARNHEM - De straatkunstenaars Rianne te Kaat en Maureen Kolhoff hebben hun best gedaan om het Arnhemse winkelcentrum Presikhaaf in deze lastige tijd van corona op te vrolijken. In hun driedimensionale tekening later ze de waterpret herleven van de populaire fontein met kinderbad uit vroeger tijden.

4 reacties

 • arnhemeen

  11 maanden geleden
  Nu nog de echte waterpartij met fontein terug! Zou goed zijn voor jong en oud als mooie ontmoetingsplek. Gemeente Arnhem luister eens naar je inwoners!
 • WillemII

  11 maanden geleden
  Klopt. Broodje Hermoza zat ongeveer waar nu de Bakker Bart zit schuin tegenover Fotobauw. Dat weet ik zeker want als hulpje van de melkboer Kees Aalbers bezorgde we daar de zuivel vanaf de parkeerplaats Lange Wal. Daar zat de leveranten deur.
 • Jacqueline Arends

  11 maanden geleden
  Volgens mij zat Capri op het plein en Hermoza in wat nu het overdekte gedeelte is. Toen met iid Hagen was het een heeeeeel gezellig winkelcentrum.
 • SlimmeSjakie

  11 maanden geleden
  Ooit een multifunctioneel plein: Hermoza in het midden, de vijver en ook nog de speeltoestellen. Andere tijden... op de foto is zelfs Hagen nog te zien. Een monument voor de oudere Arnhemmer.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.