Mijmeren over het spartelbad van 1965 bij de speelse 3D-knipoog van 2020: winkelcentrum Presikhaaf blikt in coronatijd vooruit op het plezier dat volgend jaar weer terug moet keren op het Westplein, toekomstig domein van leuke evenementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mijmeren over het spartelbad van 1965 bij de speelse 3D-knipoog van 2020: winkelcentrum Presikhaaf blikt in coronatijd vooruit op het plezier dat volgend jaar weer terug moet keren op het Westplein, toekomstig domein van leuke evenementen. © Erik van 't Hullenaar

Arnhems winkelcentrum Presikhaaf brengt spartelbad van toen tot leven

ARNHEM - De straatkunstenaars Rianne te Kaat en Maureen Kolhoff hebben hun best gedaan om het Arnhemse winkelcentrum Presikhaaf in deze lastige tijd van corona op te vrolijken. In hun driedimensionale tekening later ze de waterpret herleven van de populaire fontein met kinderbad uit vroeger tijden.

4 reacties

 • arnhemeen

  2 jaar geleden
  Nu nog de echte waterpartij met fontein terug! Zou goed zijn voor jong en oud als mooie ontmoetingsplek. Gemeente Arnhem luister eens naar je inwoners!
 • WillemII

  2 jaar geleden
  Klopt. Broodje Hermoza zat ongeveer waar nu de Bakker Bart zit schuin tegenover Fotobauw. Dat weet ik zeker want als hulpje van de melkboer Kees Aalbers bezorgde we daar de zuivel vanaf de parkeerplaats Lange Wal. Daar zat de leveranten deur.
 • Jacqueline Arends

  2 jaar geleden
  Volgens mij zat Capri op het plein en Hermoza in wat nu het overdekte gedeelte is. Toen met iid Hagen was het een heeeeeel gezellig winkelcentrum.
 • SlimmeSjakie

  2 jaar geleden
  Ooit een multifunctioneel plein: Hermoza in het midden, de vijver en ook nog de speeltoestellen. Andere tijden... op de foto is zelfs Hagen nog te zien. Een monument voor de oudere Arnhemmer.

In samenwerking met indebuurt Arnhem