Arnhemse actie'Paastas' blijkt groot succes

ARNHEM - Afgelopen week hebben Arnhemmers in de wijken St. Marten en Klarendal 165 Paastassen gevuld voor wijkbewoners die wel een extraatje kunnen gebruiken.

De actie blijkt een groot succes. ,,We hadden gerekend op 120 tassen, het zijn er uiteindelijk 165 geworden’’, vertelt buurtpastor Ellie Smeekens, die met Klarendaller Gerrit Dassen en stadsgenoot John Holtackers het initiatief nam tot de actie 'Paastas'.

De met houdbare levensmiddelen gevulde paastassen vormen een aanvulling op de diensten van de Voedselbank, die ook aan de actie meewerkte. ,,Want mensen verdienen niet alleen met kerst iets extra's’’, vindt Dassen.

Bewoners van St. Marten en Klarendal konden deze vrijdag zo'n paastas ophalen in het Inloophuis St. Marten of in MFC Klarendal. De Lucaskerk in Arnhem-Zuid is geïnspireerd door de actie en heeft zelf ook 36 tassen bij elkaar gespaard.

Volledig scherm
Actie 'Paastas' © Ellie Smeekens
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.