Een politie actie in Arnhem. Agenten zoeken een dader van een beroving in park Sonsbeek. Foto is ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politie actie in Arnhem. Agenten zoeken een dader van een beroving in park Sonsbeek. Foto is ter illustratie. © Persbureau Heitink

Arnhemse agent slaat agressieve arrestant gebroken oogkas, maar is niet strafbaar

ARNHEM  - Een 35-jarige politieman is door de rechtbank in Arnhem ontslagen van rechtsvervolging voor het plegen van een zware mishandeling. De agent sloeg een zich hevig verzettende arrestant drie keer met zijn vuist in het gezicht. De man brak daarbij een oogkas. Volgens de rechtbank valt het toegepaste geweld binnen de grenzen van wat de agent was toegestaan.

16 reacties

 • Henk Baron

  1 maand geleden
  Reinier Vermeer (DG) Dat snapte ik ook wel maar bij andere artikelen wordt er vaak wel gewezen op hetgeen gebeurd is. Waarom kon hier dan niet even vermeld worden of de verdachte een gepaste straf gekregen had. Maar bedankt voor uw (korte) reactie.
 • Henk Baron

  1 maand geleden
  Richard van Beem, welk sprookjesboek heeft u gelezen? Iedereen die klappen gehad heeft was van te voren gewaarschuwd bij de beelden die u schetst. En het spreekwoord zegt toch: wie niet luisteren wil enz.
 • Richard van Beem

  1 maand geleden
  Na 1 jaar politiegeweld waarbij vaststaat met meerdere getuigen + videobeelden van livestreamers die het politiegeweld volledig vastgelegd hebben op volstrekt onschuldige mensen op toegestane demonstraties, die gewoon in het gras zitten en vanachteren geschopt geslagen werden met stalen wapens door staatsterroristen genaamd Romeo's zal de politie het voortaan moeten bewijzen. In deze tijd van politiegeweld mag er niet meer gevaren worden op de ambtsverklaring van agenten. art 344 lid 2 weg ermee
 • Piet Heijn

  1 maand geleden
  Prima uitspraak. Laat andere rechters dit volgen zodat het agressieve tuig hopelijk gaat ‘leren’.
 • Joris Goedbloed

  1 maand geleden
  @heer Doddema en NL zit vol met mensen die klakkeloos alles aannemen zonder enige feiten kennis. Een zeer zorgelijke ontwikkeling. Temeer zij dikwijls anderen een lesje willen leren...!
 1. Mannen uit Arnhem en Doesburg veroordeeld voor drugshandel en vuurwapenbezit

  Mannen uit Arnhem en Doesburg veroor­deeld voor drugshan­del en vuurwapen­be­zit

  ARNHEM - De rechtbank heeft woensdag een 37-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden voor het produceren en verkopen van harddrugs en het bezit van een vuurwapen. Een 29-jarige man uit Doesburg krijgt een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Hij maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan het verkopen van harddrugs en het bezit van een vuurwapen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.