ArtEZ-student Amara van der Elst sprak tijdens de Nationale Dodenherdenking 2021 vanaf de Dam in Amsterdam, met onder andere Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in het publiek. ,,Gelukkig was het koud, waardoor het leek alsof ik daardoor trilde, maar dat kwam vooral door de zenuwen.”
Volledig scherm
PREMIUM
ArtEZ-student Amara van der Elst sprak tijdens de Nationale Dodenherdenking 2021 vanaf de Dam in Amsterdam, met onder andere Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in het publiek. ,,Gelukkig was het koud, waardoor het leek alsof ik daardoor trilde, maar dat kwam vooral door de zenuwen.” © Brunopress

Arnhemse Amara (19) maakt indruk tijdens optreden Dodenherdenking: ‘Deze tekst komt recht uit mijn hart’

InterviewARNHEM/ AMSTERDAM - Een enorme eer, noemt Amara van der Elst (19) haar optreden op de Dam in Amsterdam tijdens de Nationale Herdenking. De ArtEZ-student droeg tijdens de jaarlijkse ceremonie een zelfgeschreven poëzievoordracht voor.

20 reacties

 • Wolfman .

  1 maand geleden
  Ik vond dit dus ECHT helemaal niks, Nederland is stuk....
 • Chris Braak

  1 maand geleden
  Amara, ik was onder de indruk van je woorden met daarbij het geweldig passende ritme en je gebaren en mimiek. Ik vond het supermooi!
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Een regelrechte aanfluiting, deze aanstellerige voordracht. Een gemaakte woordkunstenares, zonder enige empathie voor de onopgesmukte slachtoffers. Stuitend al die aangeleerde maniertjes en intonaties in dit verband.
 • Fred Schuit

  1 maand geleden
  Mooi gedicht, gedragen gebracht; maar waarom hebben die blagen tegenwoordig allemaal zo'n raar aangemeten accent? Het is net alsof ze geboren is in een of ander Engels sprekend land en op latere leeftijd pas de Nederlandse taal heeft aangeleerd.
 • Hendriks

  1 maand geleden
  Astrid Hendriks Dit raakt mij, zo mooi hoe jij woorden weet te vinden voor dit stuk geschiedenis. Nog nooit zo geraakt door een voordracht. Een stukje geschiedenis wat ook mijn kinderen onbewust meedragen. Jij weet hier woorden voor te vinden en dat vind ik knap en ontroerend.
 1. André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’
  Play
  video

  André van Duin ontroert met toespraak Dodenher­den­king: ‘Je bent hier vrij’

  André van Duin maakte gisteravond voor het oog van 3.350.000 kijkers indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij. ,,Ik ook. Maar ik doe dat wel in de overtuiging dat ook ik verantwoordelijk ben om die vrijheid van ons door te geven aan de nieuwe generatie. Want, het is al vaak gezegd, vrijheid is niet vanzelfsprekend.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.