Volledig scherm
© ANP

Arnhemse bioscoop Euroscoop biedt ook bowling, opera en ballet

ARNHEM - Bioscoop Euroscoop biedt straks in Arnhem-Zuid niet alleen films, maar bezoekers kunnen er ook terecht voor opera, ballet, fitness en mogelijk een potje bowling. „We willen de bezoekers iets bieden op cultureel gebied en op het terrein van ontspanning", zegt Luc Van de Casseye, de algemeen-directeur en eigenaar van het Belgische bioscoopbedrijf Euroscoop.

Hij is dinsdag naar Arnhem-Zuid gegaan om leden van de gemeenteraad te informeren over zijn plan om in Malburgen 20 miljoen euro te investeren voor de bouw van een bioscoop met tien zalen en 2.300 stoelen.

Groen licht
Van de Casseye hoopt dat de gemeenteraad het licht voor zijn Euroscoop op groen zet. „In Arnhem-Zuid woont de helft van de bevolking. Maar er is geen cultureel aanbod. Het wordt hoog tijd dat er hier iets gebeurt."

Behoefte
D66 vraagt zich af of Arnhem wel behoefte heeft aan een tweede megabioscoop naast Pathé in de binnenstad van Arnhem. De VVD staat positief tegenover het plan, maar is wel benieuwd naar de manier waarop het gebied straks voor het verkeer wordt ontsloten. Arnhem centraal is blij dat er eindelijk leven in de brouwerij komt in het gebied rond de voormalige Rijnhal. De partij kijkt vooral uit naar de komst van het eetcafé dat deel uitmaakt van Euroscoop.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.