‘Om wat vrolijkheid in de wereld te brengen’, is de stoep voor poppodium Luxor Live aan het Willemsplein in Arnhem met stoepkrijt versierd.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Om wat vrolijkheid in de wereld te brengen’, is de stoep voor poppodium Luxor Live aan het Willemsplein in Arnhem met stoepkrijt versierd. © Rolf Hensel

Arnhemse cultuur krijgt klappen. ‘Het moet niet te lang gaan duren’

ARNHEM - Honderden voorstellingen vallen weg nu de cultuurpodia noodgedwongen gesloten zijn. Vervelend voor het publiek, ‘redelijk rampzalig’ voor de instellingen. Vijf Arnhemse podiumdirecteuren over de gevolgen van de coronacrisis.

Quote

Tot 1 juni kunnen we het uitzingen, maar het moet niet veel langer duren

Eve Hopkins, Theater aan de Rijn/De Nieuwe Oost

Eve Hopkins zwaait de scepter over Theater aan de Rijn én over productiehuis De Nieuwe Oost. Het theater in de binnenstad is leeg, repetities voor nieuwe stukken zijn afgeblazen. ,,Alles ligt stil”, verzucht ze. Tienduizenden euro’s kost dat. Nu al. ,,Tot 1 juni kunnen we het uitzingen, maar het moet niet veel langer duren”, zegt ze. 

De situatie geldt voor de Arnhemse cultuur in brede zin, weet Hopkins, in haar hoedanigheid van bestuurslid van Cultuur Netwerk Arnhem (CNA). Ze hoopt op een herwaardering van cultuur - de laatste jaren zo vaak in het verdomhoekje. ,,We leven momenteel zonder al die reuring in een spookstad. En waar zouden we nu zijn zonder boeken, series en films?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.