Leo verzorgd de soep voor daklozen in de tent in Musispark.
Volledig scherm
Leo verzorgd de soep voor daklozen in de tent in Musispark. © Rolf Hensel

Arnhemse daklozen hopen dat Leo de Waal op zondag koffie mag blijven zetten

ARNHEM - Verkleumde en hongerige dak- en thuislozen uit Arnhem hopen dat zij na februari nog steeds op zondagmiddag in park Lauwersgracht in het centrum van de stad terechtkunnen voor een koffie, soep, brood of droge en bovenal warme kleren.

9 reacties

 • Bongers

  2 jaar geleden
  Een nVerdraagzaamheid en barmhartigheid is in deze tijd vaak ver te zoeken. Men bekommerd zich over het ikje en de rest kan stikken. We hebben het hier over 1x per week anderhalf uur! Mensen waar hebben we 't over? @Casco : je praat zonder te weten waar je het over hebt. Alsof zo'n koffietentje mensen ertoe over haalt spontaan dakloos te willen worden en er zo meer bij komen. Jij bent echt grappig als 't niet zo zielig was wat je zegt...... Ik hoop dat meneer de Waal dit moment nog la g mag voortzetten! Petje af voor mensen die belangeloos zulke initiatieven tonen! Neem er een voorbeeld aan! 
 • theet

  2 jaar geleden
  Zeg maar waar ze dan heen moeten
 • Casco

  2 jaar geleden
  Een paar jaar geleden heeft de gemeente een einde gemaakt aan de tenten bij Musis/Lauwersgracht. Dat moet nu ook weer zo vlug mogelijk gebeuren: hoe meer opvang hoe meer daklozen. Kopje soep/koffie is prima. Vaak verpesten ze het voor zichzelf en gaan ze overlast geven en er een zooitje. Als er te weinig opvang is op zondag dan moet dat reguliere geregeld worden.
 • Bernd

  2 jaar geleden
  Prima dat de daklozen op de Lauwersgracht zondagmiddag in een tentje bijeen een bakkie en onderdak hebben!! Echt! Maar ik liep er vanmiddag met mijn hond en zij hadden een soort van terra cotta kleurige hond onaangelijnd rondlopen waardoor ik weer terug moest omdat dat niet samengaat die 2. In de zomer zitten zij daar ook met deze hond onaangelijnd dat zie ik liever veranderen want niemand lette op hun viervoeter. Verder helemaal goed dat ze dit doen.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Goed te snappen dat opvangplaatsen voor daklozen overlast veroorzaken in een stad. Maar dit  is geen nacht-opvang of langdurig verblijf overdag, dit initiatief van Leo is echt goed, en sympathiek. Naast de huiskamer  van Tonnie v.d.Herik , voorziet dit weer in behoeftes van een andere groep mensen die evenzeer om dingen verlegen zitten, maar dan buiten blijven.  Als de troep ook echt opgeruimd wordt zoals gezegd kun je er al minder bezwaar tegen hebben.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

 2. Acht gewonden in Zweden, politie gaat uit van terreur
  Play

  Acht gewonden in Zweden, politie gaat uit van terreur

Arnhem e.o.