Arnhem wil daklozen aan een huis of een kamer helpen en met minder plaatsen in de opvang toe. Dat betekent dat het einde nadert van cruiseschip de Serenade als tijdelijke daklozenopvang. Archieffoto: Gerard Burgers
Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem wil daklozen aan een huis of een kamer helpen en met minder plaatsen in de opvang toe. Dat betekent dat het einde nadert van cruiseschip de Serenade als tijdelijke daklozenopvang. Archieffoto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Arnhemse daklozen krijgen een (permanent) dak boven het hoofd

ARNHEM - Nog dit jaar wil het stadsbestuur van Arnhem beginnen met het bieden van woonruimte aan daklozen die nu nog in een opvangvoorziening verblijven.

5 reacties

 • Karel Koning

  2 maanden geleden
  Het zoveelste probeerseltje van Martien Louwers. Ze vergeet dat sommige daklozen liever buiten dan binnen zijn. En de extra kosten voor inrichting, begeleiding en (na)zorg is niet meegerekend. Zonder ze allemaal over één kam te scheren: Er zijn ook probleemgevallen waar dan de buurt meezit, hoe gaat zij dat oplossen? En wie gaat bepalen welke dakloze wel of geen eigen woning krijgt?
 • Joris Driepinter

  2 maanden geleden
  Mooi weer Politiek natuurlijk: Het zou zó moeten zijn dat in heel Nederland, nergens, mensen onder een brug moeten slapen ! Ieder mens heeft recht op een plekje... Maar ja, de Politiek heeft het beheer van de woningen overgedragen aan halve criminele organisaties die vooral zichzelf goed bedelen... en er is al tientallen jaren niet voldoende passend gebouwd ! Er is zelfs nagelaten om in de Banken-crisis massaal te gaan bouwen... dat was hét moment om écht door te pakken...
 • Harm Hillevreugd

  2 maanden geleden
  Dit is een goede regeling. Voor uitgeprocedeerde (criminele) asielzoekers uit "veilige" landen, zoals Marokko, Algerije, Albanie ect ect. moeten niet toegelaten worden. Zij hebben hier in Nederland nergens recht op.
 • M VDZ.

  2 maanden geleden
  Ik vind dit een goede ontwikkeling. Hopelijk dat dit binnen heel Nederland kan worden realiseert. En dat dit ook geldt voor buitenlanders/vluchtelingen.
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  Dat is een mooie ontwikkeling. Als dit maar niet betekent dat het aantal crisis plekken lager word want zolang de VVD mee regeert zal schrijnende armoede alleen maar blijven groeien en incasso een verdien model blijven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.