Arnhemse diëtiste weet hoe de afbraak van onze spieren is te stoppen: ‘Geheim zit in de bolletjes’

VIDEOARNHEM - De Arnhemse diëtiste Marjanne Prins heeft een zuivelontbijt met eiwitten en vitamine D ontwikkeld dat de natuurlijke afbraak van spieren bij ouderen vertraagt en hun afweersysteem ondersteunt. Zes jaar onderzoek in nauwe samenwerking met de Universiteit Wageningen gingen aan de lancering van het wereldwijd gepatenteerde BonDuo vooraf. 

5 reacties

 • Bernd

  3 jaar geleden
  Ja, allang snap dit artikel ook niet zo behalve dat er een een fout in staat.Dus er zijn betere onderzoeken, dus 3 jaar hier mee bezig te zijn. Mooi geld verdienden.
 • Bernd

  3 jaar geleden
  Allereerst bestaan er al middelen in b.v. drankvorm en is dit inderdaad allang bekend en wordt het gebruikt. Of het nog in de zorgverzekering zit weet ik niet.Verder klopt het niet wat  mevr beweert in het artikel dat eiwitten niet eerst langs de lever gaan, dat is onzin, alleen de lever doet niet direct wat met de aminozuren.
 • Fred Schuit

  3 jaar geleden
  Toen ik las over diëtist en der ontwikkeling van een product dat bepaalde processen zou afremmen vreesde ik voor de grootst mogelijke onzin. Maar ik heb mijn mening direct moeten bijstellen. Fijn dat er met wetenschappelijk onderzoek echt effect te sorteren is.
 • SG Nile

  3 jaar geleden
  Eh....,dat is toch allemaal al bekend.
 • Fr33k

  3 jaar geleden
  Bon Duo zak best goed voor het spierbehoud bij ouderen zijn, maar vergeet de balans niet met vet. Vooral essentiële vetzuren. Zij spelen een grote rol bij het behoud van goede hersenen. Ook een zwak punt bij ouderen, dementie is de grootste doodsoorzaak bij fitte ouderen. Teveel eiwit en te weinig vet is daarom gevaarlijk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.