De Parkzaal van concertgebouw Musis in Arnhem is dezer dagen gehuld in regenboogkleuren.
Volledig scherm
De Parkzaal van concertgebouw Musis in Arnhem is dezer dagen gehuld in regenboogkleuren. © Rolf Hensel

Arnhemse dominee’s maken zondag statement over Nashville-verklaring

ARNHEM - In de Arnhemse PKN kerken wordt zondag in alle vijf diensten een verklaring voorgelezen waarin predikanten en kerkelijk werkers van de PKN Arnhem afstand nemen van de Nashvilleverklaring.

De Nederlandse versie van de Nashville-verklaring werd een week geleden naar buiten gebracht. Tweehonderd predikanten en SGP-prominenten ondertekenden het pamflet, waarin onder andere homoseksuele relaties worden afgewezen. 

De Arnhemse predikant Pierre Eijgenraam twijfelde aanvankelijk of het als PKN Arnhem wel nodig was om een statement te maken. ,,Voor ons is het al lang geen thema meer. Om een voorbeeld te noemen: wij hebben een dominee en een organist in dienst die beide met iemand van hetzelfde geslacht zijn getrouwd.”

Waarom dan toch een verklaring? ,,Omdat er voor homoseksuelen vaak een worsteling aan hun geaardheid vooraf is gegaan. Een worsteling om zichzelf te accepteren én om in de kerk geaccepteerd te worden. Daar willen we bewust bij stil staan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.