Arnhemse fysiotherapeuten van FysioDynamiek laten ouderen bewegen op hun eigen balkon

VideoARNHEM - Wanneke de Boer steekt haar armen in de lucht, de bewoners op hun balkon doen haar na. Medewerkers van de fysiotherapiepraktijk FysioDynamiek in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd hebben dinsdag ochtendgymnastiek gedaan met de bewoners van de ouderenflat aan het Cabaret. 

Betty van Vulpen beneden aan het werk, de bewoners boven.
Volledig scherm
Betty van Vulpen beneden aan het werk, de bewoners boven. © Gerard Burgers

Een soort ‘Nederland in Beweging’, maar dan met de deelnemers op hun balkons en de drie professionele bewegers (naast Wanneke de Boer ook Betty van Vulpen en Tom Tjooitink) beneden bij de flat. Natuurlijk met opzwepende en bonkende muziek en met De Boer als Olga Commandeur achter de microfoon.

,,We willen dit elke dinsdag en donderdag doen", zegt ze. ,,Zo houden we binding met onze cliënten, van wie een aantal hier woont, en houden we ze lekker in beweging.”

Ook één jong gezin

Het is de tweede keer dat medewerkers van FysioDynamiek hier aan de gang zijn. Donderdag was de eerste. ,,Toen stonden we in de zon, maar omdat we nu zomertijd hebben, staan we hier een stuk frisser in de schaduw", zegt Betty van Vulpen.

Vandaag doen tien van de veertig balkons mee. Naast ouderen ook één jong gezin. ,,Ik heb altijd veel gesport”, vertelt een oudere heer vanaf zijn balkon op de eerste verdieping. Zijn vrouw staat naast hem en beweegt lekker mee. ,,Nu wandelen en fietsen we veel. Dat we de dag nu met ochtendgymnastiek kunnen beginnen op ons eigen balkon, is heerlijk."

Volledig scherm
© Gerard Burgers

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.