Arnhemse helden waarschuwen: ‘Maak je klaar voor corona, houd afstand’

VideoARNHEM - Bekende Arnhemmers roepen in een videoboodschap hun stadgenoten op zich voor te bereiden op het coronavirus. ,,De tijd lijkt misschien relaxed, maar dat is het niet. Het kan ons kapotmaken”, stellen ze.

De video met de Arnhemse helden is een initiatief van oud-keeper van De Graafschap Mustafa Amezrine, zelf Arnhemmer, en wordt verspreid op sociale media door onder meer de gemeente Arnhem.

Alles ‘drerries’ (straattaal voor ‘vrienden’) worden in het filmpje opgeroepen zich te houden aan de instructies: houd buiten zeker anderhalve meter afstand van elkaar. Zo moet de verspreiding van het virus worden ingedamd.

‘Samen is Arnhem sterker’

Bekende Arnhemmers als Vitessenaar Nicky Hofs, oud-kickbokskampioene Krista Fleming, Lovijah Veldt van Stichting JAM, Mustafa Amezrine zelf en diverse politiemensen en hulpverleners benadrukken in het fimpje de risico’s voor kwetsbare groepen: ,,Doe het voor onze opa’s en oma’s, onze vaders en moeders, onze zusters en broeders.”

Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch besluit het filmpje. ,,Jongens, ik maak me grote zorgen. Het gaat om leven of dood”, is zijn boodschap. ,,Blijf thuis als je niet buiten móet zijn. Dat is het minste wat je kunt doen.” 

Alleen samen kunnen we het virus overwinnen, aldus de burgemeester: ,,Samen is Arnhem sterker.”

Oud-speler en assistent-trainer Nicky Hofs van Vitesse is een van de bekende Arnhemmers die waarschuwen voor het corona-virus.
Volledig scherm
Oud-speler en assistent-trainer Nicky Hofs van Vitesse is een van de bekende Arnhemmers die waarschuwen voor het corona-virus. © Still uit video

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.