Volledig scherm
Mobiele snelheidscontrole. © Robin Utrecht

Arnhemse hotspot in landelijke ‘flits top 10’ van Flitsmeister

VEENENDAAL / ARNHEM - Waar in Gelderland lopen weggebruikers het hoogste risico dat ze geflitst worden door een mobiele snelheidscontrole als ze te hard rijden? Op de Apeldoornseweg in Arnhem, tussen de Schelmseweg en de A12. Dat blijkt uit de Top 10 van flitslocaties die het Veenendaalse bedrijf Flitsmeister heeft opgesteld over het jaar 2018.

Flitsmeister is een applicatie voor mobiele telefoons die de gebruikers waarschuwt wanneer zij een mobiele flitser of flitspaal naderen. Dat doet de app onder meer op basis van informatie die de gebruikers zelf aanleveren. Overigens geeft Flitsmeister ook files, incidenten en stilstaande voertuigen door. 

Het Veenendaalse bedrijf heeft een lijst gemaakt van plekken in Nederland waarover het afgelopen jaar het vaakst meldingen van mobiele snelheidscontroles binnen kwamen. Op plaats 7 staat de Apeldoornseweg (N784) bij Arnhem. Dat is daarmee de nummer 1 van Oost-Nederland.

De landelijke top 10 van Flitsmeister wordt verder met name bezet door wegen in het westen des lands. De A13 tussen Rotterdam en Rijswijk staat op 1, gevolgd door de N209 in Zuid-Holland en de Rotterdamse Maasboulevard.

Volledig scherm
De plek op de Apeldoornseweg bij Arnhem waar regelmatig een mobiele snelheidscontrole staat. © Google Streetview
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.