Volledig scherm
Jet Altenburg uit Arnhem heeft al driehonderd tandenborstels ingezameld voor Calcutta. Ze streeft naar duizend. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse Jet spaart duizend tandenborstels voor kinderen in India

ARNHEM - In de woning van de 50-jarige Jet Altenburg liggen ruim 300 kindertandenborstels klaar voor het goede doel. Begin februari neemt de Arnhemse ze mee naar Calcutta om ze te schenken aan kinderen uit India, voor wie goede zorg niet vanzelfsprekend is. 

Haar actie maakt deel uit van een project van Medical Checks for Children (MCC), een Nederlandse organisatie die gezondheidscontroles uitvoert in landen waar consultatiebureaus en zorg op school niet aanwezig zijn.

Altenburg, tot zeven jaar geleden werkzaam in de gehandicaptenzorg en tegenwoordig beeldend kunstenaar, schreef zich onlangs als vrijwilliger in voor twee missies van MCC. Nu mag ze samen met elf anderen mee naar India. ,,Ik ben er al twee keer eerder geweest. Voor mij voelt dat land echt als thuiskomen. Ik wil graag iets terugdoen voor alle luxe die we hier in Nederland hebben.”

Ondervoeding

Haar bijdrage bestaat onder meer uit het inzamelen van duizend tandenborstels, waarvan ze er nu meer dan driehonderd heeft. Ieder kind dat straks meedoet aan een poetsles van MCC in India krijgt een exemplaar cadeau. ,,Zonder goede verzorging ontstaan mondproblemen en die kunnen weer tot ondervoeding leiden. Met iets heel eenvoudigs als een tandenborstel kunnen veel problemen worden voorkomen.”

Mensen die Altenburg willen helpen bij haar inzamelingsactie, kunnen nieuwe kindertandenborstels opsturen naar de Infanteriestraat 25 in Arnhem (postcode 6822 NH). ,,Hoe meer, hoe beter. Iedere tandenborstel komt goed terecht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.