Een hele operatie was nodig om Leeuw uit de auto te bevrijden. De kat is donderdagochtend overleden.
Volledig scherm
Een hele operatie was nodig om Leeuw uit de auto te bevrijden. De kat is donderdagochtend overleden. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Arnhemse kat Leeuw aan verwondingen overleden na beknelling in auto

ARNHEM - Leeuw, de kat die woensdagavond bekneld zat in een auto in de Wiltstraat in Arnhem, is donderdagochtend aan zijn verwondingen overleden. Hij is dezelfde dag begraven. 

De vrouw, haar gezin en een overgebleven kat in de woning in de Arnhemse wijk Sint Marten zijn aangedaan door het verlies van de kat, vertelt de eigenaresse. Zij wil niet met haar naam in de openbaarheid komen. 

Leeuw zat woensdag vast tussen de aandrijfas, versnellingsbak en de motor van een auto. De reddingsoperatie, waarvoor diverse onderdelen van de auto moesten worden verwijderd, duurde ruim een uur. Na de bevrijding is Leeuw naar een dierenarts gebracht. 

Auto afgesleept

,,Hij is niet meer uit zijn narcose gekomen. Waar hij precies aan is overleden, weten we niet. Hij was onder andere gewond aan de pootjes en was misschien ook in shock”, aldus de eigenaresse. Ze ontving op Facebook vragen over de situatie van Leeuw. Ook in de straat waren veel mensen benieuwd naar het lot van de kat. 

De auto waarin de kat bekneld zat, is donderdag afgesleept. De eigenaar had de brandweer toestemming gegeven voor het rigoureuze breekwerk. 

Bekijk hieronder een video van de reddingsoperatie. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.